Amiri Chayjan R. Influence of Ultrasonic Vacuum Spray Drying Conditions on the Functional, Reconstitution and Chemical Properties of Artichoke Leaves Extract Powders. FSCT 2018; 15 (77) :182-165
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-9553-fa.html
صادق زاده نماور سمانه، امیری چایجان رضا، امیری پریان جعفر، زلفی گل محمدعلی. بررسی تاثیر شرایط خشککن خلایی پاششی با ریز ذرهساز آلتراسونیک روی خواص کاربردی، بازسازی و شیمیایی پودرهای عصاره برگ کنگر فرنگی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1397; 15 (77) :182-165
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-9553-fa.html
1- دانشجوی دکتری-دانشگاه بوعلی سینا
2- هیات علمی- دانشگاه بوعلی سینا
3- هیات علمی-دانشگاه بوعلی سینا
چکیده: (4911 مشاهده)
در این پژوهش از خشککن خلایی پاششی با ریز ذرهساز آلتراسونیک بهمنظور تولید پودر خشک از عصارهی برگ کنگر فرنگی استفاده شد. روند خشککردن در یک محفظه خشککن خلأ و در دمایی پایینتر از دمای خشککنهای پاششی معمولی انجام شد. اثرهای متغیرهای مستقل (دمای داخلی 55-75 درجه سلسیوس، فشار خلأ درون محفظه 20-40 کیلوپاسکال و غلظت محلول 2-3 درصد) روی خواص کاربردی (محتوای رطوبت، اندازه ذره، چگالی توده و چگالی حاصل از ضربه، جریان پذیری و چسبندگی)، خواص بازسازی (تر شوندگی، پراکندگی و حلالیت) و خواص شیمیایی (محتوای فنل کل و فعالیت مهار DPPH) پودر عصاره برگ کنگر فرنگی با لاکتوز تک آبِ بهعنوان یک حامل بهمنظور دستیابی به عملکرد فرآیند بالا و خواص مطلوب بررسی شد. پودرهای تولیدشده در شرایطی با غلظت محلول 3 درصد، بالاترین میانگین قطر ذرات، چگالی توده و چگالی حاصل از ضربه، زاویه ترکننده (کاهش ترشوندگی) و محتوای فنل کل (TPC) را نشان دادند، درحالیکه فاکتورهای پراکندگی و حلالیت در این شرایط پایینترین مقدار بودند. تحت شرایط دمای ورودی بالا و فشار خلأ پایین، محتوای رطوبت، چگالی توده و چگالی حاصل از ضربهی ذرات پایینتر و پراکندگی و حلالیت بالاتری حاصل شد. خواص شیمیایی نیز تحت تأثیر متغیرهای فشار خلأ و دمای ورودی، هر دو به شیوهای معکوس قرار گرفتند. نتایج نشان داد که غلظت محلول 3 درصد، دمای ورودی 75 درجه سلسیوس و فشار خلأ 20 کیلو پاسکال، بهترین شرایط برای خشککردن عصاره برگ کنگرفرنگی در شرایط خلایی پاششی بود.
نوع مقاله:
علمی پژوهشی |
موضوع مقاله:
کنترل کیفیت مواد غذایی دریافت: 1395/11/25 | پذیرش: 1396/3/13 | انتشار: 1397/4/1