ناطقی لیلا، قربانی نیلوفر، تاج آبادی ناصر. بررسی استفاده از خواص لاکتوباسیلوس پلانتاروم و لاکتوباسیلوس کانکئی جدا شده از عسل در تهیه آب انار پروبیوتیک. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1397; 15 (76) :23-13
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-9463-fa.html
1- - استادیار دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ورامین پیشوا، گروه علوم و صنایع غذایی، ورامین - ایران
2- واحد ورامین پیشوا، گروه علوم و صنایع غذایی، ورامین-ایران
3- موسسه تحقیقات علوم دامی کشور کرج –ایران
چکیده: (5955 مشاهده)
زنبورعسل به عنوان یک حشره مفید در طبیعت به واسطه گردهافشانی نقش مهمی ایفاء میکند. دستگاه گوارش زنبور عسل دارای ریزسازوارههای همزیست است. در این بررسی پروبیوتیکهای لاکتوباسیلوس کانکئی و لاکتوباسیلوس پلانتاروم جدا شده از عسل تهیه و پس از انجام آزمونهای تشخیصی شامل مقاومت به اسید، مقاومت به نمکهای صفراوی، مقاومت به شیرهی معده (پپسین، تریپسین)، عدم فعالیت همولیتیک، هیدرولیز الآرژنین، به میزان CFU/ml 107 و 8 10 به صورت جداگانه و به صورت ترکیبی به آب انار اضافه گردیدند و آزمونهای آب انار شامل اسیدیته، pH، ارزیابی درصد مواد جامد محلول (بریکس) و ارزیابی قابلیت زندهمانی باکتریهای پروبیوتیک در بازههای زمانی روز صفرم، روز هفتم، روز چهاردهم و روز بیست و یکم بر روی آب انار انجام گردید. مطابق با نتایج هر دو ریزسازواره خاصیت پروبیوتیکی نشان دادند. نتایج آزمونهای آب انار نشان داد با افزایش مدت زمان نگهداری و جمعیت پروبیوتیک، میزان اسیدیته افزایش و میزان pH و بریکس به طور معنیداری (05/0>p) کاهش یافت. میزان زندهمانی تمامی باکتریهای پروبیوتیک موجود در نمونههای آب انار طی دوره نگهداری به طور معنیداری (05/0>p) کاهش یافت بطوریکه پس از 21 روز نگهداری بالاترین میزان زندهمانی در نمونههای آب انار تلقیح شده با جمعیت CFU/ml 8 10 و نمونههای مخلوط لاکتوباسیلوس پلانتاروم و لاکتوباسیلوس کانکئی مشاهده گردید و نمونه مذکور بعنوان تیمار برتر انتخاب گردید.
نوع مقاله:
علمی پژوهشی |
موضوع مقاله:
کنترل کیفیت مواد غذایی دریافت: 1396/2/31 | پذیرش: 1396/8/24 | انتشار: 1397/3/1