دوره 13، شماره 56 - ( 1395 )                   جلد 13 شماره 56 صفحات 44-35 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zare Baghi Abad V, Tabataba i Yazdi F, Mortazavi S A, Varidi M. Examination the yield of lipase enzyme produced by Yarrowia lipolytica DSM3286 yeast under different nitrogen treatments and fermentation time. FSCT 2015; 13 (56) :35-44
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-9317-fa.html
زارع باقی آباد وجیهه، طباطبایی یزدی فریده، مرتضوی سید علی، وریدی مهدی. بررسی بازدهی تولید آنزیم لیپاز مخمرDSM3286 Yarrowia lipolytica تحت تیمارهای مختلف نیتروژنی و زمان تخمیر. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1395; 13 (56) :35-44

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-9317-fa.html


1- دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
2- دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
3- استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
4- استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده:   (8094 مشاهده)
  چکیده مخمر یارویا لیپولیتیکا مخمر غیرمتعارفی است که توانایی تولید متابولیت­های مهمی از جمله آنزیم لیپاز را دارد. آنزیم لیپاز میکروبی کاربرد بسیاری در صنایع مختلف از جمله تولید مواد شوینده، صنایع غذایی، داروسازی، سوخت و ... را دارد. در این پژوهش بازدهی تولید آنزیم لیپاز توسط این مخمر و میزان بیومس تولید شده، تحت تیمارهای مختلف منابع نیتروژنی در محیط کشت Czapek Dox Broth و زمان تخمیر بررسی شد. تیمارهای انتخابی منابع نیتروژنی شامل 100% محیط کشت CDB، 50% محیط کشت CDB به همراه 50% محلول%6/3 عصاره کنجاله کنجد، 50% محیط کشت CDB به همراه 50% محلول %6/3 کنجاله کنجد در آب مقطر،  50% محیط کشت CDB به همراه 50% محلول %6/3 عصاره مخمر در آب مقطر و 50% محیط کشت CDB به همراه 50% محلول %6/3 پپتون در آب مقطر بود. سطوح زمان تخمیر 3، 4 و 5 روز در نظر گرفته شد. در میان تیمارهای مورد بررسی، تیمار 50 درصد محلول 6/3 درصد عصاره کنجاله کنجد در محیط کشت CDB در چهارمین روز گرمخانه­گذاری در دمای °C30 و سرعت هم­زدنrpm  120 بیشترین فعالیت لیپازی (56241/0 ± 5900/91 واحد آنزیمی) را نشان داد. همچنین تجزیه و تحلیل آماری داده­های به دست آمده در این آزمایش نشان داد که استفاده از عصاره کنجاله کنجد در مقایسه با عصاره مخمر و پپتون در محیط کشت، در این گونه مخمر فعالیت لیپازی را به صورت معنی­داری در سطح 5 درصد افزایش می­دهد.
متن کامل [PDF 186 kb]   (8372 دریافت)    

دریافت: 1394/2/27 | پذیرش: 1394/8/27 | انتشار: 1395/7/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.