1- دانشیار گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ارومیه
2- دانشجوی دوره کارشناسی ارشد گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ارومیه
چکیده: (3849 مشاهده)
چکیده
انگور حاوی عناصر غذایی مختلف از جمله ویتامینها، مواد معدنی، کربوهیدراتها، اسیدهای آلی و اسیدهای فنولی میباشد. در این مطالعه انگور رقم کشمشی قرمز از روستای کشتیبان شهر ارومیه جمع آوری شد. فعالیت ضداکسایشی کل، محتوای فنولی و فلاونوئید کل قسمتهای مختلف انگور (برگ، غوره، انگور، کشمش و شیره انگور) واریته کشمشی قرمز ارزیابی گردید. استخراج ترکیبات فنولی، فلاونوئیدی در حلال متانول انجام شد. محتوای کل ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی با استفاده از روش طیفسنجی بررسی گردید. میزان توانایی ضداکسایشی عصارهها با استفاده از روش DPPH، جمعآوری رادیکالهای سوپراکسید و نیتریکاکسید تعیین گردید. میزان قدرت احیاء عصارهها توسط آزمونFRAP و توانایی مهار پراکسیداسیون لیپیدها با روش TBA اندازهگیری شد. نتایج نشان داد که برگ در مقایسه با میوه نارس، رسیده، خشکشده و شیره انگور بیشترین محتوای فنلی و فلاونوئیدی را دارا بود. بیشترین درصد جمعآوری رادیکال DPPH، سوپراکسید، نیتریکاکسید و مهار پراکسیداسیون لیپیدها در عصاره برگ مشاهده گردید. نتایج نشان داد که میوه خشک در مقایسه با میوه رسیده و نارس ترکیبات و فعالیت ضداکسایشی بیشتری داشت. پس با توجه به نتایج حاصله میتوان بیان نمود که اندامهای مختلف انگور رقم کشمشی قرمز توان بالای ضداکسایندگی داشته و میتوان آنها را به عنوان ضداکسایندههای طبیعی در صنایعغذایی مورد توجه قرار داد.
دریافت: 1395/1/11 | پذیرش: 1395/8/11 | انتشار: 1396/6/1