Salar Bashi D, Mortazavi S A. Investigation the physico-mechanical, structural and thermal properties of films based on soy flour polysaccharide contain cloisite Na+. FSCT 2015; 13 (56) :69-79
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-8989-fa.html
سالارباشی داود، مرتضوی سید علی. بررسی خصوصیات فیزیکو - مکانیکی، ساختاری و حرارتی فیلمهای بر پایه پلیساکارید آرد سویا حاوی نانو ذرات رس. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1395; 13 (56) :69-79
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-8989-fa.html
1- دانشجوی دوره دکترای مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد
2- استاد گروه مهندسی علوم وصنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده: (6064 مشاهده)
چکیده در این پروژه، با افزودن نانو ذرات رس نوع +Cloisite Na (CNa+) در غلظتهای مختلف (5، 10 و 15 درصد بر پایه وزن خشک) به پلیساکارید آرد سویا، فیلمهای نانوکامپوزیتی با حلالیت کم و مقاوم به تنش مکانیکی تولید شد. نانو کامپوزیت حاصل، با هدف بررسی ویژگیهای فیزیکومکانیکی، حرارتی و ساختاری با روش قالب ریزی محلول سنتز شد. با افزودن نانوذرات رس به فیلم بیوپلیمری، حلالیت در آب فیلمها کاهش یافت و این روند با افزایش غلظت نانوذرات رس، مشهودتر بود. میزان شفافیت فیلم با افزودن نانوذرات رس بهشدت کاهش یافت. قدرت کششی فیلمها در اثر افزودن نانو ذره افزایش یافت و این افزایش وابسته به غلظت نانو ذره بود. همچنین با افزایش غلظت نانوذره، میزان ازدیاد طول در نقطه پارگی کم شد. نتایج دستگاه پراش اشعه ایکس نشان داد که فیلم خالص ساختار بیشکل داشته که با افزودن نانوذره به آن، ساختمان بیوپلیمر منظمتر میشود و بلورینگی افزایش مییابد. نتایج این آزمون بیان کننده انتقال پیکها به درجههای پایینتر، افزایش فاصله بین لایههای نانوذره رسو تشکیل ساختار میان لایهای است. از لحاظ مورفولوژی ساختاری با استفاده از میکروسکوپ الکترونی، یکنواختی بافت در اثر افزودن نانو ذرات رس به ماتریکس پلیمری مشاهده شد. موفقیت این پژوهش در استفاده از فیلم پلیساکارید سویا و نانو ذرات رس، میتواند فیلم جدیدی را برای سنتز نانوکامپوزیتها معرفی کند.
دریافت: 1394/2/28 | پذیرش: 1394/9/28 | انتشار: 1395/7/1