امیری پور مجتبی، حبیبی نجفی محمد باقر، محبّی محبّت، عمادی باقر. بهینه سازی خشک کردن اسمز- هوای داغ گلابی با استفاده از روش سطح-پاسخ. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1396; 14 (62) :65-57
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-89-fa.html
1- دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد
2- استاد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد
3- دانشیار، گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده: (7794 مشاهده)
چکیده
در این تحقیق روش سطح پاسخ برای بهینهسازی شرایط خشککردن برشهای گلابی توسطاسمز-هوای داغ مورد استفاده قرار گرفت. اثر دمای خشککردن(50-70 درجه سانتیگراد) و زمان خشککردن(240-360 دقیقه) به عنوان متغیرهای مستقل بر میزان رطوبت، درصد چروکیدگی و نسبت آبگیری مجدد برشهای گلابی به عنوان متغیرهای وابسته(پاسخ) مورد ارزیابی قرار گرفت. مدلهای رگرسیونی به دست آمده برای تمام پاسخها از نظر آماری در سطح 99% اطمینان معنی دار بودند.تمام متغیرهای فرایند به صورت خطی برای تمام پاسخها معنی دار بودند(p<0.01). همچنین عبارت درجه دوم دمای خشک کردن درمورد نسبت آبگیری مجدد معنی دار بود.شرایط بهینه به دست آمده برای حداقل میزان رطوبت و درصد چروکیدگی و حداکثر نسبت آبگیری مجدد عبارت بود از: دمای 39/60 درجه سانتیگراد و زمان خشککردن 360 دقیقه. در شرایط بهینه به دست آمده میزان رطوبت 17/26%، نسبت آبگیری مجدد 62/1 و درصد چروکیدگی 31/77% بود.
دریافت: 1395/2/15 | پذیرش: 1395/7/15 | انتشار: 1396/1/1