دوره 12، شماره 47 - ( 1394 )                   جلد 12 شماره 47 صفحات 122-109 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Roosata pour O R, Maftoon Azad N, Khalu Ahmadi A. Study of drying kinetics and shrinkage of potato slice in a parallel flow dryer. FSCT 2015; 12 (47) :109-122
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-8816-fa.html
روستاپور امید رضا، مفتون آزاد ندا، خالواحمدی احمد. مطالعه سینتیک خشک شدن و چروکیدگی ورقههای نازک سیبزمینی در خشککن جریان هوای موازی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1394; 12 (47) :109-122

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-8816-fa.html


1- استادیار مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی فارس، موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی
2- دانشجوی کارشناسیارشد، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اقلید، عضو باشگاه پژوهشگران جوان
چکیده:   (4644 مشاهده)
چکیده سیب‌زمینی (Solanum tuberosum) یکی از محصولات مهم کشاورزی است که به دلیل ذخیره سازی نامطلوب در انبارها و فرآوری نامناسب دچار ضایعات فراوانی می شود. خشک کردن این محصول باعث افزایش عمر مفید آن می‌شود. در این تحقیق، ورقه‌های نازک سیب‌زمینی در یک خشک‌کن جریان هوای موازی خشک شده و سینتیک خشک شدن و چروکیدگی آن درطی فرایند مورد مطالعه قرار گرفته است. آزمایش‌ها در سه سطح ضخامت 3، 6 و 9 میلی‌متر در دماهای 50 و60 و 70 درجه سلسیوس انجام شد. جریان هوای خشک‌کن در همه آزمون‌ها مقدار ثابت 012/0 متر مکعب بر ثانیه درنظر گرفته شد و شدت خشک شدن، نرخ کاهش رطوبت، تغییرات مساحت و گردی مورد مطالعه قرار گرفت. بر اساس نتایج، بیشترین شدت خشک شدن مربوط به دمای 70 درجه سلسیوس و ضخامت 3 میلی‌متر بوده است. چروکیدگی ورقه‌های سیب‌زمینی نیز با بررسی تغییرات مساحت و کرویت در طی فرایند خشک شدن مطالعه شد. نتایج نشان داد که با افزایش دما و کاهش ضخامت محصول، چروکیدگی افزایش یافته است.
متن کامل [PDF 581 kb]   (2984 دریافت)    

دریافت: 1393/4/31 | پذیرش: 1393/12/1 | انتشار: 1394/5/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.