چکیده: (6087 مشاهده)
چکیده
در این تحقیق میزان تولید 2CO توسط نمونههای مختلف پودرهای تجاری مخمر نانوایی بعنوان شاخصی از قدرت تخمیر آنها مورد بررسی قرار گرفت و اختلاف در کیفیت و قدرت فرآوری محصولات مشاهده گردید در ادامه سویههای صنعتی ساکارومایسس سرویزیه از نمونههای تجاری جداسازی شد و با استفاده از محیطهای مایع مشابه خمیر و سامانهی اندازهگیری تولید گاز در محیط مایع، قدرت تخمیر کنندگی این سویهها مقایسه گردید. میزان تولید 2CO توسط سویههای صنعتی ساکارومایسس سرویزیه در مقایسه با یک سویهی استاندارد این گونهی مخمری نشاندهندهی این واقعیت بود که تولید سریع 2CO مهمترین شاخصهی یک سویهی مطلوب ساکارومایسس سرویزیه برای تولید مخمر نانوایی است. بکارگیری محیط مایع مشابه خمیر و سامانهی اندازهگیری تولید گاز در محیط مایع بعنوان روشی کارآمد و سریع در مقیاس آزمایشگاهی برای غربالگری و شناسایی سویههای ساکارومایسس سرویزیه مناسب به منظور تولید مخمر نانوایی شناخته شد. سویههایی که نسبت به فشار اسمزی مقاومتر باشند در محیط ساختگی مایع مشابه خمیرهای شیرین (High sucrose) دارای فعالیت تخمیری بالاتری هستند این سویهها به منظور تولید مخمرهای نانوایی مناسب در فرآوری محصولات قنادی پیشنهاد میشوند. سویهی K با تولید میزان مناسب تودهی زیستی و همچنین میزان بالای تولید 2CO در محیط مایع مشابه خمیرهای معمولی (Moderate sugar) به عنوان یک سویهی ایدهآل برای تولید مخمرهای نانوایی شناسایی شد. این سویه به دلیل توانایی بالای تولید 2CO در محیط High sucrose بعنوان یک مخمر نانوایی علاوه بر فرآوری خمیرهای معمولی دارای قابلیت کاربردی وسیعی در فرآوری محصولات قنادی میباشد.
دریافت: 1388/7/7 | پذیرش: 1389/1/7 | انتشار: 1390/10/7