دوره 15، شماره 74 - ( 1397 )                   جلد 15 شماره 74 صفحات 13-28 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

احمدی بهاره، تاج الدین بهجت، احمدی چناربن حسین. بررسی کیفیت گوجه فرنگی زیتونی (رقم سانتلا) بسته بندی شده در فیلم های پلی اتیلنی و نانو پلیمر سیلیکونی به روش اتمسفر تغییریافته. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1397; 15 (74) :28-13

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-8157-fa.html


1- دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی (تکنولوژی مواد غذایی)، واحد ورامین- پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران.
2- عضو هیأت علمی، بخش تحقیقات صنایع غذایی، موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران.
3- استادیار، گروه زراعت و اصلاح نباتات، واحد ورامین- پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران.
چکیده:   (6006 مشاهده)
چکیده میوه­ها و سبزی­ها از جمله مهم­ترین محصولات باغی هستند که نقش مهمی در تأمین نیاز غذایی و سلامت انسان بر عهده ‌دارند. بسته­بندی با اتمسفر تغییر یافته فناوری است که به کمک کنترل دما، به منظور نگهداری و حفظ کیفیت مواد غذایی فاسد­شدنی پایه­گذاری شده است. امروزه فناوری­های جدید مانند نانو فناوری و امکان استفاده از نانوکامپوزیت­ها در بسته­بندی به روش اتمسفر تغییر یافته، فرصت­های جدیدی برای بهره­مندی بیشتر از مزایای این روش را فراهم ساخته است. در پژوهش حاضر، تأثیر کاربرد بسته­بندی با اتمسفر تغییر یافته با دو نوع فیلم پلی­اتیلن و نانوپلیمرسیلیکونی و سه نوع ترکیب مختلف گازی N2)88%+CO28%+O24%)، (N292%+ CO23%+O25%)،N2) 20%+O280%) و اتمسفر تغییر یافته غیرفعال، در دمای 5 درجه سلسیوس، بر برخی از شاخص­های فیزیکوشیمیایی گوجه‌فرنگی نظیر کاهش وزن، مواد جامد محلول، pH، اسیدیته قابل تیتر، میزان تنفس، شمارش کلی میکروارگانیسم­ها و تعداد کپک و مخمر طی 28 روز نگهداری، بر اساس آزمایش فاکتوریل، در قالب طرح کاملاً تصادفی و در سه تکرار مورد آزمون قرار گرفت. با توجه به نتایج، نگهداری گوجه­فرنگی در بسته­بندی با اتمسفرتغییر یافته سبب حفظ کیفیت و افزایش عمرماندگاری این محصول گردید. به گونه‌ای که فیلم نانوپلیمرسیلیکونی به همراه ترکیب گازی (N288%+CO28%+O24%) سبب ایجاد و حفظ اتمسفر مطلوب برای گوجه­فرنگی و باعث کند نمودن فرآیندهای متابولیکی از جمله تنفس گردید. در نتیجه در کاهش روند تغییرات وزن، مواد جامد محلول، pH و اسیدیته قابل تیتر نسبت به سایر تیمارها مؤثرتر بود. ضمن آنکه، کمترین میزان آلودگی از نظر بار میکروبی کل و کپک و مخمر نیز در این تیمار مشاهده گردید.
متن کامل [PDF 1238 kb]   (2836 دریافت)    
موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1396/7/19 | پذیرش: 1396/7/19 | انتشار: 1397/1/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.