احمدی بهاره، تاج الدین بهجت، احمدی چناربن حسین. بررسی کیفیت گوجه فرنگی زیتونی (رقم سانتلا) بسته بندی شده در فیلم های پلی اتیلنی و نانو پلیمر سیلیکونی به روش اتمسفر تغییریافته. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1397; 15 (74) :28-13
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-8157-fa.html
1- دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی (تکنولوژی مواد غذایی)، واحد ورامین- پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران.
2- عضو هیأت علمی، بخش تحقیقات صنایع غذایی، موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران.
3- استادیار، گروه زراعت و اصلاح نباتات، واحد ورامین- پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران.
چکیده: (5948 مشاهده)
چکیده میوهها و سبزیها از جمله مهمترین محصولات باغی هستند که نقش مهمی در تأمین نیاز غذایی و سلامت انسان بر عهده دارند. بستهبندی با اتمسفر تغییر یافته فناوری است که به کمک کنترل دما، به منظور نگهداری و حفظ کیفیت مواد غذایی فاسدشدنی پایهگذاری شده است. امروزه فناوریهای جدید مانند نانو فناوری و امکان استفاده از نانوکامپوزیتها در بستهبندی به روش اتمسفر تغییر یافته، فرصتهای جدیدی برای بهرهمندی بیشتر از مزایای این روش را فراهم ساخته است. در پژوهش حاضر، تأثیر کاربرد بستهبندی با اتمسفر تغییر یافته با دو نوع فیلم پلیاتیلن و نانوپلیمرسیلیکونی و سه نوع ترکیب مختلف گازی N2)88%+CO28%+O24%)، (N292%+ CO23%+O25%)،N2) 20%+O280%) و اتمسفر تغییر یافته غیرفعال، در دمای 5 درجه سلسیوس، بر برخی از شاخصهای فیزیکوشیمیایی گوجهفرنگی نظیر کاهش وزن، مواد جامد محلول، pH، اسیدیته قابل تیتر، میزان تنفس، شمارش کلی میکروارگانیسمها و تعداد کپک و مخمر طی 28 روز نگهداری، بر اساس آزمایش فاکتوریل، در قالب طرح کاملاً تصادفی و در سه تکرار مورد آزمون قرار گرفت. با توجه به نتایج، نگهداری گوجهفرنگی در بستهبندی با اتمسفرتغییر یافته سبب حفظ کیفیت و افزایش عمرماندگاری این محصول گردید. به گونهای که فیلم نانوپلیمرسیلیکونی به همراه ترکیب گازی (N288%+CO28%+O24%) سبب ایجاد و حفظ اتمسفر مطلوب برای گوجهفرنگی و باعث کند نمودن فرآیندهای متابولیکی از جمله تنفس گردید. در نتیجه در کاهش روند تغییرات وزن، مواد جامد محلول، pH و اسیدیته قابل تیتر نسبت به سایر تیمارها مؤثرتر بود. ضمن آنکه، کمترین میزان آلودگی از نظر بار میکروبی کل و کپک و مخمر نیز در این تیمار مشاهده گردید.
موضوع مقاله:
کنترل کیفیت مواد غذایی دریافت: 1396/7/19 | پذیرش: 1396/7/19 | انتشار: 1397/1/1