دوره 22، شماره 165 - ( 1404 )                   جلد 22 شماره 165 صفحات 288-276 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammad Amini A. The influence of composite edible coating of Balangu gum and whey protein on strawberry storability. FSCT 2025; 22 (165) :276-288
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-80485-fa.html
محمدامینی اسعد. اثر پوشش خوراکی تلفیقی صمغ بالنگو و پروتئین آب پنیر بر ماندگاری توت فرنگی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1404; 22 (165) :276-288

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-80485-fa.html


گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان، سنندج، ایران ، a.mohammadamini@uok.ac.ir
چکیده:   (31 مشاهده)
توت­ فرنگی به عنوان یک میوه ارزشمند، عمر ماندگاری کوتاه داشته و بسیار فسادپذیر است. از جمله راهکارهای مؤثر برای رفع این مشکل، استفاده از پوشش ­های خوراکی است که علاوه بر حفظ تازگی و ارزش تغذیه ­ای و حسی، از ضایعات آن هم می ­توان جلوگیری نمود. در این تحقیق، اثر پوشش خوراکی امولسیونی تکی و تلفیقی صمغ بالنگو و پروتئین آب پنیر با سه سطح نسبت اختلاط در قالب طرح کاملاً تصادفی بر ویژگی­ های فیزیکوشیمیایی توت­ فرنگی مورد بررسی قرار گرفت. اندازه ذره امولسیون ­ها در محدوده 2/3 تا 8/4 میکرون متغیر بود و با بیشتر شدن مقدار پروتئین، اندازه ذره ­ها افزایش یافت. سطح فیلم تلفیقی با نسبت صمغ به پروتئین 1:1 کاملاً صاف و متراکم بود و کمترین محتوای رطوبت و حلالیت در آب را داشت، در حالی که با افزایش مقدار پروتئین، مقدار آنها بالا رفت و سطح فیلم­ ها ناهموار و گسیخته شد و مقدار نفوذپذیری به بخار آب افزایش یافت. پوشش دادن توت­ فرنگی سبب کاهش تغییرات افت وزنی، پارامترهای رنگی، محتوای آنتوسیانین، ویتامین C، سفتی بافت و ثابت ماندن مقدار مواد جامد محلول نسبت به نمونه ­های بدون پوشش شد. بطور کلی، پوشش دادن توت­ فرنگی از طریق ایجاد مانعی در مقابل تبادل رطوبت و تنفس بطور مؤثری سبب حفظ پارامترهای کیفی توت­ فرنگی طی نگهداری شد. نتایج این تحقیق نشان داد پوشش دادن توت­ فرنگی با پوشش تلفیقی صمغ بالنگو و پروتئین آب پنیر در نسبت 1:1 می­ تواند بطور کارآمدی ماندگاری را افزایش داده و از افت کیفیت و ایجاد ضایعات آن جلوگیری نماید.
متن کامل [PDF 868 kb]   (11 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: هیدروکلوئیدها،امولسیون
دریافت: 1404/2/2 | پذیرش: 1404/3/19 | انتشار: 1404/8/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.