دوره 22، شماره 165 - ( 1404 )                   جلد 22 شماره 165 صفحات 248-238 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Alizadeh behbahani B, Noshad M, Ghasemi P. A study on the antimicrobial, antioxidant, and phytochemical compounds of the essential oil of Artemisia persica. FSCT 2025; 22 (165) :238-248
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-79922-fa.html
علیزاده بهبهانی بهروز، نوشاد محمد، قاسمی پریسا. مطالعه‌‌ای بر فعالیت‌‌های ضد‌میکروبی، آنتی‌اکسیدانی و ترکیبات فیتوشیمیایی اسانس درمنه ایرانی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1404; 22 (165) :238-248

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-79922-fa.html


1- دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران ، behrooz66behbahani@gmail.com
2- 1- دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
چکیده:   (79 مشاهده)
اسانس­‌ها ترکیبات آلی فرار و معطری هستند که به عنوان متابولیت‌های ثانویه در گیاهان تولید می‌شوند. که اغلب دارای فعالیت­‌های بیولوژیکی قابل توجهی همچون خواص ضد­میکروبی، ضد­التهابی و آنتی‌اکسیدانی هستند. در این مطالعه، فعالیت­های ضدمیکروبی، آنتی­اکسیدانی و ترکیبات فیتوشیمیایی اسانس گیاه درمنه ایرانی بررسی شد. فعالیت ضد­میکروبی اسانس براساس روش­های دیسک دیفیوژن آگار، چاهک آگار، حداقل غلظت بازدارندگی و کشندگی بررسی شد. همچنین، به منظور بررسی ترکیبات فیتوشیمیایی شامل ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی کل از روش­های رنگ­سنجی فولین-سیوکالتو و کلرید آلومنیوم و فعالیت آنتی­اکسیدانی بر اساس مهار رادیکال آزاد DPPH و ADTS استفاده شد. نتایج آزمون­‌های ضد­میکروبی نشان داد که اسانس مورد مطالعه، اثر مهاری قابل ملاحظه­ای بر باکتری­‌های گرم مثبت و گرم منفی از جمله استرپتوکوکوس پیوژنز، شیگلا دیسانتری، اشرشیا کلی، استافیلوکوکوس اورئوس، باسیلوس سوبتلیس و کلبسیلا ائروژنز از خود نشان داد. اسانس مورد بررسی حاوی مقادیر قابل قبولی از ترکیبات فنلی (mg GAE/g 27/1±2/31) و فلاونوئیدی (mg QE/g  19/±1 49/17) بود و توانایی قابل توجهی در مهار رادیکال­های آزاد DPPH (41/1± 43/52) و ABTS (37/1± 49/57) داشت. مطالعه حاضر نشان داد که اسانس مورد بررسی، پتانسیل قابل توجهی به عنوان یک عامل درمانی برای بیماری­‌های ناشی از استرس اکسیداتیو و عفونت­‌های میکروبی دارد.
 
متن کامل [PDF 663 kb]   (22 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: اسانس ها و عصاره ها
دریافت: 1403/12/21 | پذیرش: 1404/2/1 | انتشار: 1404/8/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.