دوره 22، شماره 165 - ( 1404 )                   جلد 22 شماره 165 صفحات 237-225 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shams Shargh S, Sadeghi A, Shams Shargh M, Hajinia F, Moayedi A. Investigating the probiotic and antimicrobial effects of the predominant yeast isolated from sprouted soybean sourdough. FSCT 2025; 22 (165) :225-237
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-79661-fa.html
شمس شرق سیما، صادقی علیرضا، شمس شرق محمود، حاجی نیا فهیمه، مویدی علی. بررسی اثرات پروبیوتیکی و ضدمیکروبی مخمر غالب جدا شده از خمیرترش سویای جوانه‌زده. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1404; 22 (165) :225-237

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-79661-fa.html


1- گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
2- گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران ، sadeghi.gau@gmail.com
3- گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
چکیده:   (55 مشاهده)
اخیرا بررسی مخمرهای با قابلیت پروبیوتیک جدا شده از بستره­های تخمیری به دلیل خواص عملکردی منحصر به فرد و فواید سلامتی­بخش مورد توجه گسترده­ای قرار گرفته­ است. در پژوهش حاضر، مخمر غالب جدا شده از خمیرترش سویای جوانه­زده با استفاده از PCR شناسایی گردید. سپس ویژگی­های پروبیوتیکی و ضدمیکروبی جدایه مخمری مورد بررسی قرار گرفت. زنده­مانی مخمر Rhodotorula mucilaginosa جدا شده در شرایط شبیه­سازی شده دستگاه گوارش، معادل 61/49 درصد بود. همچنین اثر ضدباکتریایی و دگراتصالی آن در برابر Escherichia coli نسبت به سایر عوامل غذازاد مورد مطالعه به شکل معنی­داری (05/0>p) بیشتر بود و به طور کلی جدایه مخمری در برابر باکتری­های گرم منفی خاصیت بازدارندگی بیشتری نسبت به باکتری­های گرم مثبت­ نشان داد. این مخمر فاقد فعالیت همولیزی بود و قابلیت خوداتصالی آن 43/85 درصد و آبگریزی آن در مقابل زایلن و هگزان به ترتیب 69/93 و 32/56 درصد بود. علاوه بر این، جدایه مخمری در برابر فلوکونازول و ناتامایسین به ترتیب، حساس و حساسیت نسبی نشان داد و در برابر سایر ترکیبات ضد قارچ و آنتی­بیوتیک­های مورد مطالعه مقاوم بود. همچنین جدایه مخمری مانع از رشد و تغییر رنگ قارچ Aspergillus flavus شد. بر اساس یافته­های مذکور، مخمر غالب جدا شده از خمیرترش سویای جوانه­زده از قابلیت مناسبی برای استفاده به عنوان کشت پروبیوتیک محافظت کننده در صنایع غذایی برخوردار است.  
 
متن کامل [PDF 778 kb]   (15 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: میکروبیولوژی مواد غذایی
دریافت: 1403/12/6 | پذیرش: 1404/2/21 | انتشار: 1404/8/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.