Shams Shargh S, Sadeghi A, Shams Shargh M, Hajinia F, Moayedi A. Investigating the probiotic and antimicrobial effects of the predominant yeast isolated from sprouted soybean sourdough. FSCT 2025; 22 (165) :225-237
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-79661-fa.html
شمس شرق سیما، صادقی علیرضا، شمس شرق محمود، حاجی نیا فهیمه، مویدی علی. بررسی اثرات پروبیوتیکی و ضدمیکروبی مخمر غالب جدا شده از خمیرترش سویای جوانهزده. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1404; 22 (165) :225-237
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-79661-fa.html
1- گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
2- گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران ، sadeghi.gau@gmail.com
3- گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
چکیده: (55 مشاهده)
اخیرا بررسی مخمرهای با قابلیت پروبیوتیک جدا شده از بسترههای تخمیری به دلیل خواص عملکردی منحصر به فرد و فواید سلامتیبخش مورد توجه گستردهای قرار گرفته است. در پژوهش حاضر، مخمر غالب جدا شده از خمیرترش سویای جوانهزده با استفاده از PCR شناسایی گردید. سپس ویژگیهای پروبیوتیکی و ضدمیکروبی جدایه مخمری مورد بررسی قرار گرفت. زندهمانی مخمر Rhodotorula mucilaginosa جدا شده در شرایط شبیهسازی شده دستگاه گوارش، معادل 61/49 درصد بود. همچنین اثر ضدباکتریایی و دگراتصالی آن در برابر Escherichia coli نسبت به سایر عوامل غذازاد مورد مطالعه به شکل معنیداری (05/0>p) بیشتر بود و به طور کلی جدایه مخمری در برابر باکتریهای گرم منفی خاصیت بازدارندگی بیشتری نسبت به باکتریهای گرم مثبت نشان داد. این مخمر فاقد فعالیت همولیزی بود و قابلیت خوداتصالی آن 43/85 درصد و آبگریزی آن در مقابل زایلن و هگزان به ترتیب 69/93 و 32/56 درصد بود. علاوه بر این، جدایه مخمری در برابر فلوکونازول و ناتامایسین به ترتیب، حساس و حساسیت نسبی نشان داد و در برابر سایر ترکیبات ضد قارچ و آنتیبیوتیکهای مورد مطالعه مقاوم بود. همچنین جدایه مخمری مانع از رشد و تغییر رنگ قارچ Aspergillus flavus شد. بر اساس یافتههای مذکور، مخمر غالب جدا شده از خمیرترش سویای جوانهزده از قابلیت مناسبی برای استفاده به عنوان کشت پروبیوتیک محافظت کننده در صنایع غذایی برخوردار است.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
میکروبیولوژی مواد غذایی دریافت: 1403/12/6 | پذیرش: 1404/2/21 | انتشار: 1404/8/1