دوره 22، شماره 162 - ( 1404 )                   جلد 22 شماره 162 صفحات 306-292 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jafarinejad N, Barzegar H, Mehrnia M A, Jooyandeh H, Hojjati M. Investigation of chemical composition and antifungal properties of turmeric essential oil (Curcuma longa L.). FSCT 2025; 22 (162) :292-306
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-78412-fa.html
جعفری نژاد نوشین، برزگر حسن، مهرنیا محمدامین، جوینده حسین، حجتی محمد. ترکیبات شیمیایی و خاصیت ضدقارچی اسانس زردچوبه (L. Curcuma longa). مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1404; 22 (162) :292-306

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-78412-fa.html


1- دانشجوی دکتری
2- عضو هیات علمی ، barzegarha@yahoo.com
3- عضو هیات علمی
چکیده:   (99 مشاهده)
با افزایش تقاضای مصرف‌کنندگان جهت استفاده از محصولات غذایی فاقد نگهدارنده‌های شیمیایی استفاده از گیاهان دارویی و معطر با پتانسیل ضدمیکروبی و آنتی‌اکسیدانی بالا با تاثیر بر خواص شیمیایی محصولات غذایی رونق فزاینده‌ای را دارا بوده‌اند؛ بنابراین، در این پژوهش ترکیبات شیمیایی، میزان فنل و فلاونوئید کل اسانس زردچوبه مورد بررسی قرار گرفت، همچنین، خاصیت آنتی‌اکسیدانی با استفاده از آزمون‌های ABTS و DPPH و خاصیت ضدقارچی اسانس با استفاده از آزمون‌های دیسک دیفیوژن، چاهک آگار و تعیین حداقل غلظت مهار کنندگی و حداقل غلظت کشندگی بررسی شد. نتایج حاصل از آزمون کروماتوگرافی گازی متصل به طیف‌سنج جرمی نشان داد که β. Tumerone  با میزان 43/43 % ترکیب شاخص این اسانس بود. میزان ترکیبات فنول کل این اسانس 053/130 میلی‌گرم گالیک اسید در هرگرم و میزان ترکیبات فلاونوئیدی کل آن برابر با 5/624 میلی‌گرم گالیک اسید در هرگرم کوئرستین مشاهده شد. میزان قابلیت ضدقارچی اسانس زردچوبه بر پنج گونه‌ی قارچی آسپرژیلوس نایجر، آسپرژیلوس فامیگاتوس، پنسیلیوم ایتالیکوم، پنیسیلیوم دیجیتاتوم و کاندیدا آلبیکنز مورد بررسی قرار گرفت که نتایج نشان دهنده‌ی توانایی خوب اسانس در مهارگونه‌ی کاندیدا آلبیکنز بوده است. باتوجه به نتایج به‌دست آمده، اسانس زردچوبه را می‌توان به عنوان یک ماده‌ی نگهدارنده‌ی طبیعی جایگزین مناسب برای نگهدارنده‌های شیمیایی دانست.

 
متن کامل [PDF 702 kb]   (27 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: اسانس ها و عصاره ها
دریافت: 1403/9/20 | پذیرش: 1403/10/29 | انتشار: 1404/5/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.