Jafarinejad N, Barzegar H, Mehrnia M A, Jooyandeh H, Hojjati M. Investigation of chemical composition and antifungal properties of turmeric essential oil (Curcuma longa L.). FSCT 2025; 22 (162) :292-306
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-78412-fa.html
1- دانشجوی دکتری
2- عضو هیات علمی ، barzegarha@yahoo.com
3- عضو هیات علمی
چکیده: (99 مشاهده)
با افزایش تقاضای مصرفکنندگان جهت استفاده از محصولات غذایی فاقد نگهدارندههای شیمیایی استفاده از گیاهان دارویی و معطر با پتانسیل ضدمیکروبی و آنتیاکسیدانی بالا با تاثیر بر خواص شیمیایی محصولات غذایی رونق فزایندهای را دارا بودهاند؛ بنابراین، در این پژوهش ترکیبات شیمیایی، میزان فنل و فلاونوئید کل اسانس زردچوبه مورد بررسی قرار گرفت، همچنین، خاصیت آنتیاکسیدانی با استفاده از آزمونهای ABTS و DPPH و خاصیت ضدقارچی اسانس با استفاده از آزمونهای دیسک دیفیوژن، چاهک آگار و تعیین حداقل غلظت مهار کنندگی و حداقل غلظت کشندگی بررسی شد. نتایج حاصل از آزمون کروماتوگرافی گازی متصل به طیفسنج جرمی نشان داد که β. Tumerone با میزان 43/43 % ترکیب شاخص این اسانس بود. میزان ترکیبات فنول کل این اسانس 053/130 میلیگرم گالیک اسید در هرگرم و میزان ترکیبات فلاونوئیدی کل آن برابر با 5/624 میلیگرم گالیک اسید در هرگرم کوئرستین مشاهده شد. میزان قابلیت ضدقارچی اسانس زردچوبه بر پنج گونهی قارچی آسپرژیلوس نایجر، آسپرژیلوس فامیگاتوس، پنسیلیوم ایتالیکوم، پنیسیلیوم دیجیتاتوم و کاندیدا آلبیکنز مورد بررسی قرار گرفت که نتایج نشان دهندهی توانایی خوب اسانس در مهارگونهی کاندیدا آلبیکنز بوده است. باتوجه به نتایج بهدست آمده، اسانس زردچوبه را میتوان به عنوان یک مادهی نگهدارندهی طبیعی جایگزین مناسب برای نگهدارندههای شیمیایی دانست.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
اسانس ها و عصاره ها دریافت: 1403/9/20 | پذیرش: 1403/10/29 | انتشار: 1404/5/1