دوره 22، شماره 158 - ( 1404 )                   جلد 22 شماره 158 صفحات 226-213 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Vasiee A, Sarabi-Jamab M, Falah F, Mortazavi S A. Screening of effective factors in the growth of Paenibacillus polymyxa using Platelet-Berman experimental design. FSCT 2025; 22 (158) :213-226
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-77828-fa.html
وسیعی علیرضا، سرابی محبوبه، فلاح فرشته، مرتضوی سیدعلی. غربالگری فاکتورهای موثر در رشد باکتری Paenibacillus polymyxa با استفاده از طرح آزمایشی پلاکت-برمن. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1404; 22 (158) :213-226

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-77828-fa.html


1- گروه ایمنی و کنترل کیفیت مواد غذایی، مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران
2- گروه زیست فناوری مواد غذایی، مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران ، m.sarabi@rifst.ac.ir
3- گروه علوم ومهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
چکیده:   (26 مشاهده)
باکتری Paenibacillus polymyxa از جمله میکروارگانیسم­های است که توانایی تولید اگزوپلی­ساکاریدهای خارج سلولی و نیز آنتی­بیوتیک­ها را دارا می­باشد. عوامل متعددی از جمله محتوای محیط کشت، منبع کربن و نیتروژن، pH، دما، سرعت هوا و شرایط کشت بر رشد و تولید توده سلولی بالاتر و نیز تولید متابولیت­های میکروبی تأثیر دارند. هدف از این مطالعه بررسی میزان رشد باکتری P. polymyxa در محیط کشت حاوی ملاس و همچنین غربالگری 5 جزء محیط کشت و 4 فاکتور شرایط تخمیر با استفاده از روش پلاکت-برمن جهت به حداکثر رساندن میزان تولید توده سلولی بود. نتایج نشان داد از بین متغیرهای مورد بررسی بریکس ملاس مورد استفاده، زمان، درصد تلقیح، میزان سولفات آمونیوم، سرعت هم­زدن، میزان گلوکز و اوره به‌صورت معادله درجه اول اثر مثبت معنی‌داری بر رشد باکتری و تولید زیست­توده دارد که از این میان اثر بریکس ملاس مورد استفاده بیش از سایر متغیرها است؛ این درحالی است که pH و میزان عناصر کم مصرف مورد استفاه اثر منفی بر رشد سلولی داشتند. نتایج این مطالعه نشان داد محیط کشت برپایه ملاس می­تواند به عنوان یک گزینه ارزان قیمت و مناسب برای رشد باکتری P. polymyxa مورد استفاده قرار گیرد.
متن کامل [PDF 738 kb]   (12 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: میکروبیولوژی مواد غذایی
دریافت: 1403/8/14 | پذیرش: 1403/9/21 | انتشار: 1404/1/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.