AbdullahMansour S, Ali Swadi W, Kadhim Issa Z. Isolation and Identification of Lactic Acid Bacteria from Different Sources and Testing their Ability to Produce Cellulases Enzyme. FSCT 2025; 22 (160) :77-90
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-77740-fa.html
عبدالله منصور صابرین، علی سویدی وائل، کاظم عیسی زنا. جداسازی و شناسایی باکتری های اسید لاکتیک از منابع مختلف و آزمایش توانایی آنها در تولید آنزیم سلولاز. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1404; 22 (160) :77-90
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-77740-fa.html
1- گروه علوم غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بصره، عراق ، agripg.sabreen.mansoor@uobasrah.edu.iq
2- گروه علوم غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بصره، عراق
چکیده: (275 مشاهده)
هدف مطالعه حاضر افزایش کار در زمینه جداسازی میکروارگانیسمهایی است که آنزیمهایی با کاربردهای عملی، پایداری و صنایع غذایی تولید میکنند، با جداسازی و شناسایی سویههای باکتری اسید لاکتیک از منابع مختلف، که برخی از آنها حاوی سلولز هستند، که میکروارگانیسمها عمدتاً به آن وابسته هستند. تغذیه و تولیدمثل آنها و در محیطی که در آن یافت می شود وجود دارد و امکان تولید آنزیم سلولاز که یکی از آنزیم های مهم در تجزیه پلی ساکاریدها (سلولز) و تولید مونوساکاریدها و ساده می باشد. قندها این مطالعه شامل جداسازی و شناسایی باکتری لاکتوباسیلوس از منابع مختلف، خالص سازی، غربالگری، شناسایی و تعیین کارایی آنها در تولید آنزیم سلولاز بود. نتایج نشان داد که 15 جدایه از منابع مختلف از جمله خاک، میوه ها، سبزیجات، ترشیجات، لبنیات و احشاء ماهی زنده به دست آمد. برای جداسازی باکتری های اسید لاکتیک از محیط کشت MRS آگار با گرانول های CaCl2 0.5% (w / v) استفاده شد که با آزمون های فنوتیپی، بیوشیمیایی و رنگ آمیزی گرم شناسایی شدند.
دمای بهینه برای تولید 35 درجه سانتی گراد با فعالیت آنزیمی (425 / 3) و فعالیت ویژه (502 / 4)، مقدار pH برابر با 6 با فعالیت آنزیمی (437 / 3) و فعالیت ویژه (399 / 4)، فعالیت آنزیمی (419 / 3) است. و فعالیت ویژه (4.804)، زمان تخمیر 72 ساعت با راندمان (3.065) و فعالیت ویژه (4.305)، بهترین منبع کربن سلولز با راندمان (5.44) و بهترین منبع نیتروژن سبوس گندم بود. با راندمان (3.634) و محتوای تلقیح 5٪ با راندمان (3.399)
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
میکروبیولوژی مواد غذایی دریافت: 1403/8/9 | پذیرش: 1403/11/15 | انتشار: 1404/3/1