دوره 22، شماره 160 - ( 1404 )                   جلد 22 شماره 160 صفحات 77-62 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ziara Hashim A, Hasan Hussein F, Divan Khosroshahi E, Razavi H. Enhancing functional characteristics and antioxidant activity of Prosopis juliflora pods' protein isolate through pH adjustment, while detecting the physicochemical properties and antibacterial inhibition activity. FSCT 2025; 22 (160) :62-77
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-77250-fa.html
زیارا هاشیم علیا، حسن حسین فلیحا، دیوان خسروشاهی احسان، رضوی هادی. افزایش خواص عملکردی و فعالیت آنتی اکسیدانی ایزوله پروتئین غلاف Prosopis juliflora از طریق تنظیم pH، همزمان با ارزیابی ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی و فعالیت بازدارندگی ضد باکتریایی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1404; 22 (160) :62-77

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-77250-fa.html


1- دانشگاه بصره
2- دانشگاه تهران
3- دانشگاه تهران ، srazavi@ut.ac.ir
چکیده:   (48 مشاهده)
در این مطالعه ویژگی­های فیزیکوشیمیایی غلاف  Prosopis juliflora و تهیه ایزوله پروتئین آن مورد ارزیابی قرار گرفت. تغییرات در خواص عملکردی زمانی مشاهده شد که سطوح pH به 5، 7، 8 و 10 تنظیم شد، با تفاوت‌های معنی‌دار (P≤ 0.05) در ویژگی­های عملکردی و فعالیت‌های آنتی‌اکسیدانی و ضد باکتریایی. مقدار بالای حلالیت در 5pH   و اتصال لیپید در 10pH  به دست آمد، در حالی که کمترین مقدار برای هر دو ویژگی در 7 pH یافت شد. بیشترین ظرفیت کف­کنندگی در 5pH  پس از 5 دقیقه همزدن مشاهده شد، اما پس از 1 دقیقه در 8 pH کاهش یافت. ظرفیت امولسیون‌سازی در 10pH  بیشترین و در7 pH  کمترین بود. فعالیت مهار رادیکال DPPH در 5pH  بالا بود، اما در 8pH  کاهش یافت و همچنین ایزوله پروتئین فعالیت مهاری را در برابر اشریشیاکلی، باسیلوس­سوبتیلیس و استافیلوکوکوس­اورئوس نشان داد. با این حال، بیشترین بازدارندگی در برابر باکتری باسیلوس سوبتلیس در غلظت پروتئین ایزوله 5/0 درصد بود، در حالی که قابلیت هضم پروتئین بالاتر بود. پروتئین ایزوله شده هیچ اثر سمی قابل توجهی بر سلول های خونی انسان نداشت. علاوه بر این، از آزمون FTIR  برای تعیین ساختار پروتئین استفاده شد.
متن کامل [PDF 628 kb]   (22 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: شیمی مواد غذایی
دریافت: 1403/7/8 | پذیرش: 1404/1/16 | انتشار: 1404/3/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.