Ziara Hashim A, Hasan Hussein F, Divan Khosroshahi E, Razavi H. Enhancing functional characteristics and antioxidant activity of Prosopis juliflora pods' protein isolate through pH adjustment, while detecting the physicochemical properties and antibacterial inhibition activity. FSCT 2025; 22 (160) :62-77
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-77250-fa.html
زیارا هاشیم علیا، حسن حسین فلیحا، دیوان خسروشاهی احسان، رضوی هادی. افزایش خواص عملکردی و فعالیت آنتی اکسیدانی ایزوله پروتئین غلاف Prosopis juliflora از طریق تنظیم pH، همزمان با ارزیابی ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و فعالیت بازدارندگی ضد باکتریایی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1404; 22 (160) :62-77
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-77250-fa.html
1- دانشگاه بصره
2- دانشگاه تهران
3- دانشگاه تهران ، srazavi@ut.ac.ir
چکیده: (48 مشاهده)
در این مطالعه ویژگیهای فیزیکوشیمیایی غلاف Prosopis juliflora و تهیه ایزوله پروتئین آن مورد ارزیابی قرار گرفت. تغییرات در خواص عملکردی زمانی مشاهده شد که سطوح pH به 5، 7، 8 و 10 تنظیم شد، با تفاوتهای معنیدار (P≤ 0.05) در ویژگیهای عملکردی و فعالیتهای آنتیاکسیدانی و ضد باکتریایی. مقدار بالای حلالیت در 5pH و اتصال لیپید در 10pH به دست آمد، در حالی که کمترین مقدار برای هر دو ویژگی در 7 pH یافت شد. بیشترین ظرفیت کفکنندگی در 5pH پس از 5 دقیقه همزدن مشاهده شد، اما پس از 1 دقیقه در 8 pH کاهش یافت. ظرفیت امولسیونسازی در 10pH بیشترین و در7 pH کمترین بود. فعالیت مهار رادیکال DPPH در 5pH بالا بود، اما در 8pH کاهش یافت و همچنین ایزوله پروتئین فعالیت مهاری را در برابر اشریشیاکلی، باسیلوسسوبتیلیس و استافیلوکوکوساورئوس نشان داد. با این حال، بیشترین بازدارندگی در برابر باکتری باسیلوس سوبتلیس در غلظت پروتئین ایزوله 5/0 درصد بود، در حالی که قابلیت هضم پروتئین بالاتر بود. پروتئین ایزوله شده هیچ اثر سمی قابل توجهی بر سلول های خونی انسان نداشت. علاوه بر این، از آزمون FTIR برای تعیین ساختار پروتئین استفاده شد.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
شیمی مواد غذایی دریافت: 1403/7/8 | پذیرش: 1404/1/16 | انتشار: 1404/3/1