دوره 22، شماره 165 - ( 1404 )                   جلد 22 شماره 165 صفحات 149-135 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

moayer S, ghorbani M, sadeghi mahoonak A, kashani nejad M, raeisi M. Optimizing production of hydrolyzed protein of sweet almond meal by ultrasound pretreatment and alcalase enzyme. FSCT 2025; 22 (165) :135-149
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-77085-fa.html
معیری ساناز، قربانی محمد، صادقی ماهونک علیرضا، کاشانی نژاد مهدی، رئیسی مجتبی. بهینه سازی تولید پروتئین هیدرولیز شده کنجاله بادام شیرین به وسیله پیش تیمار فراصوت و آنزیم‌ آلکالاز. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1404; 22 (165) :135-149

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-77085-fa.html


1- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
2- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان ، moghorbani@yahoo.com
3- دانشگاه علوم پزشکی گلستان
چکیده:   (50 مشاهده)
بادام شیرین یک منبع خوبی از پروتئین های با کیفیت بالا  می باشد و مقدار پروتئین در بادام بر اساس وزن خشک 22-16% گزارش شده است (سات، 1993). پروتئین های بادام قابلیت هضم بالایی دارند  و آلبومین و گلوبولین 99-88% از پروتئین های اصلی آن را تشکیل می دهند  (سانگ و همکاران، 2002). در این پژوهش بهینه سازی فرآیند هیدرولیز آنزیمی پروتئین بادام شیرین با استفاده از آنزیم‌ آلکالاز و پیش تیمار فراصوت انجام گرفت. متغیرهای مورد بررسی زمان هیدرولیز، غلظت آنزیم و زمان اعمال امواج فراصوت  و پاسخ های مورد بررسی درجه هیدرولیز، ظرفیت آنتی اکسیدانی کل و فعالیت شلاته کنندگی یون آهن بود. سپس تاثیر غلظت آنزیم بر فعالیت احیاء کنندگی یون آهن و ظرفیت آنتی اکسیدانی کل تیمار بهینه ارزیابی شد. در ادامه، مقایسه خصوصیات عملکردی (حلالیت، خاصیت کف کنندگی و خاصیت امولسیون کنندگی) تیمار بهینه هیدرولیز شده با پروتئین هیدرولیز نشده در pH های مختلف انجام گرفت. نتایج نشان داد بیشترین میزان فعالیت آنتی اکسیدانی (فعالیت مهار رادیکال DPPH (97/62 درصد)، شلاته کنندگی یون آهن (85/72 درصد) و درجه هیدرولیز مناسب (38/31 درصد) با کاربرد آنزیم آلکالاز در شرایط زمان اعمال امواج فراصوت(400 وات) 59/3 دقیقه، زمان هیدرولیز 50/171 دقیقه و غلظت آنزیم 95/1 درصد حاصل شد. فعالیت آنتی اکسیدانی پروتئین هیدرولیز شده به غلظت وابسته بود و هیدرولیز به‌میزان قابل توجهی سبب افزایش خصوصیات عملکردی پروتئین بادام شیرین شد.  با توجه به نتایج به دست آمده در این پژوهش، محصول پروتئین هیدرولیز شده بقابلیت استفاده در صنایع غذایی به عنوان یک نگهدارنده طبیعی و ترکیب مغذی و  در فراورده های  دارویی جهت افزایش خواص عملکردی و بهبود خصوصیات تغذیه ای را دارد.
متن کامل [PDF 1171 kb]   (12 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: شیمی مواد غذایی
دریافت: 1403/6/28 | پذیرش: 1403/10/13 | انتشار: 1404/8/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.