izadi amoli G, ariaii P, Esmaeili M, Bagheri R. Study of the Effect of Hydrolyzed Protein from Turkmen Melon Seeds on Some Properties of Polyethylene/Nanoclay Nanocomposite Films. FSCT 2025; 22 (165) :118-134
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-77052-fa.html
ایزدی آملی گلاره، آریایی پیمان، اسماعیلی مهرو، باقری رویا. مطالعه تاثیر پروتئین هیدرولیز شده دانه خربزه ترکمنی بر برخی ویژگی های فیلم نانوکامپوزیت پلیاتیلن/ نانورس. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1404; 22 (165) :118-134
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-77052-fa.html
1- دانشگاه آزاد واحد آیت ا...آملی
2- گروه علوم و صنایع غذایی، واحد آیت ا... آملی، دانشگاه آزاد اسلامی،آمل، ایران ، p.aryaye@yahoo.com
3- گروه علوم و صنایع غذایی، واحد آیت ا... آملی، دانشگاه آزاد اسلامی،آمل، ایران
چکیده: (53 مشاهده)
امروزه، به دلیل نگرانیهای فزاینده دربارهی تأثیرات منفی مواد بستهبندی غیرقابل تجزیه، استفاده از مواد بستهبندی تجزیهپذیر به طور فزایندهای مورد توجه قرار گرفته است. . هدف از این پژوهش به بررسی اثر پروتئین هیدرولیز شده دانه خربزه ترکمنی با استفاده از آنزیم پروتامکس (0/5 و 1 درصد وزنی/ حجمی%) بر خواص مکانیکی، فیزیکی، آنتیاکسیدانی و ضد میکروبی فیلم نانوکامپوزیت بر پایه پلیاتیلن و نانورس می باشد. نتایج نشان میدهد که پروتئین هیدرولیز شده دارای میزان پروتئین بالا و درجه هیدرولیز قابل توجهی است. این پروتئین غنی از اسیدهای آمینه هیدروفوب (35/26%) و اسیدهای آمینه آروماتیک (19/67%) میباشد. افزودن نانو رس به فیلم پلیاتیلن منجر به کاهش رطوبت و WVP و افزایش ضخامت و کدورت گردید. با این حال، افزودن پروتئین هیدرولیز شده باعث افزایش ضخامت، رطوبت و WVP فیلمها و کاهش کدورت شد (0/05>P). همچنین، مشاهده گردید با افزودن پروتئین هیدرولیز شده، مقاومت کششی فیلمها کاهش یافته و ازدیاد طول نمونهها بهطور معناداری افزایش یافته است (0/05>P). پروتئین هیدرولیز شده دانه خربزه فعالیت قابل توجهی در مهار رادیکالهای آزاد DPPH نشان داد، و افزایش غلظت آن تأثیر مثبتی بر این خصوصیت داشت (0/05>P). این فیلمها همچنین خاصیت ضد میکروبی قویدر برابر باکتریهای پاتوژن داشتند، اثر آنها بر باکتری گرم مثبت استافیلوکوکوس اورئوس بیشتر از باکتری گرم منفی اشریشیا کلی بود. فیلم نانوکامپوزیت حاوی 1% پروتئین هیدرولیز شده بیشترین فعالیت آنتیاکسیدانی و ضد میکروبی را نشان داد (0/05>P). بهطور کلی، استفاده از پروتئین هیدرولیز شده دانه خربزه در تهیه فیلم نانوکامپوزیت میتواند به تولید فیلمهای مناسب برای بستهبندی مواد غذایی منجر شود. این فیلمها ویژگیهای فیزیکی و مکانیکی مطلوبی دارند و دارای خواص آنتیاکسیدانی و ضد میکروبی مطلوبی نیز میباشند.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
بسته بندی و انواع پوشش های در صنایع غذایی دریافت: 1403/6/26 | پذیرش: 1403/8/20 | انتشار: 1404/8/1