خضری احمدآباد محمد، رضائی مسعود، اجاق سید مهدی. اثرپوشش خوراکی پروتئین آب پنیر بر کیفیت میکروبی فیله ماهی قزلآلای رنگینکمان نگهداری شده در شرایط سرد. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1394; 12 (49) :11-20
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-7674-fa.html
1- دانشجوی کارشناسی ارشد فرآوری محصولات شیلاتی دانشکده علوم دریایی دانشگاه تربیت مدرس، مازندران، نور
2- دانشیار گروه فرآوری محصولات شیلاتی دانشکده علوم دریایی دانشگاه تربیت مدرس، مازندران، نور
3- استادیار گروه شیلات دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده: (5947 مشاهده)
چکیده پوشش پروتئین آب پنیر حاوی 5/0، 1 و 5/1 درصد اسانس آویشن به منظور مهار باکتریهای فیله ماهی قزلآلای رنگینکمان سرد شده مورد استفاده قرار گرفت. آزمایشهای میکروبی (بار کل باکتریایی، باکتریهای سرمادوست، باکتریهای اسید لاکتیک و انتروباکترها)همچنین اندازهگیری مجموع بازهای نیتروژنی فرار و pH به صورت دوره ای هر چهار روز انجام گردید.نتایج نشان داد که پوشش پروتئین آب پنیر حاوی اسانس آویشن توانست از رشد باکتریهای فیله جلوگیری نماید.همچنین مقادیر TVB-N و pHنیز در نمونههای پوششی در مقایسه با تیمار شاهد بطور معنی داری پایین تر بودند (05/0>p).از بین تیمارهای مورد استفاده در این تحقیق، تیمار پوششی حاوی 5/1 درصد آویشن موثرترین تیمار بر علیه باکتریهای مورد آزمایش بود و در نتیجه توانست زمان ماندگاری فیله ماهی قزلآلای رنگینکمان نگهداری شده در دمای یخچال (°C2±4)را در مقایسه با تیمار شاهد حداقل به مدت 4 روز افزایش دهد.
دریافت: 1391/11/14 | پذیرش: 1392/8/14 | انتشار: 1394/11/1