دوره 22، شماره 158 - ( 1404 )                   جلد 22 شماره 158 صفحات 200-185 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Taheri F, Sadeghi A, Jafari S M, Shahryari S, Zarali M. Evaluation of probiotic and antifungal properties of predominant yeast isolated from honey. FSCT 2025; 22 (158) :185-200
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-75965-fa.html
طاهری فاطمه، صادقی علیرضا، جعفری سید مهدی، شهریاری سارا، زارعلی مریم. ارزیابی ویژگی‌های پروبیوتیکی و ضد قارچی مخمر غالب جدا شده از عسل. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1404; 22 (158) :185-200

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-75965-fa.html


1- گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
2- گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران ، sadeghi.gau@gmail.com
چکیده:   (27 مشاهده)
همواره ارزیابی قابلیت­های پروبیوتیکی میکروارگانیسم­های جدا شده از بسترهای تحت تنش حائز اهمیت بوده است. از بین میکروارگانیسم­های پروبیوتیک، مخمرها نسبت به باکتری­های اسید لاکتیک به واسطه اندازه بزرگ­تر، قابلیت­های اتصال مناسب­تر و همچنین مقاومت به آنتی­بیوتیک­ها بدون امکان انتقال ژن­های مقاومت متمایز می­شوند. در پژوهش حاضر، ویژگی­های پروبیوتیکی و ضد قارچی مخمر غالب جدا شده از عسل طبیعی مورد ارزیابی قرار گرفت. توالی­یابی محصولات PCR منجر به شناسایی Saccharomyces cerevisiae به عنوان مخمر غالب جدا شده از عسل گردید. همچنین جدایه مذکور، فاقد فعالیت همولیزی بود و از بین ترکیبات ضد قارچ مورد مطالعه، بیشترین حساسیت را نسبت به ناتامایسن نشان داد. علاوه بر این، اگر چه جدایه مخمری مذکور دارای زنده­مانی مناسبی در شرایط شبیه­سازی شده دستگاه گوارش نبود اما از قابلیت­های خود اتصالی (86/93%) و آبگریزی سطحی (36/76%) نسبتا بالایی برخوردار بود. بیشترین قابلیت دگر اتصالی جدایه مذکور نیز با باکتری­های گرم مثبت Bacillus cereus و Staphylococcus aureus مشاهده شد و بازدارندگی جدایه مذکور در برابر B. cereus به ­شکل معنی­داری (05/0p <) از سایر باکتری­های غذازاد مورد مطالعه بیشتر بود. جدایه مذکور همچنین 18/32% اثر ضد قارچی بر علیه Aspergillus flavus از خود نشان داد. بر این اساس، مخمر غالب جدا شده از عسل، از قابلیت­های مناسبی جهت استفاده به عنوان کشت محافظت کننده در صنایع تخمیری برخوردار است.     
متن کامل [PDF 642 kb]   (9 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: میکروبیولوژی مواد غذایی
دریافت: 1403/4/16 | پذیرش: 1403/8/7 | انتشار: 1404/1/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.