دوره 22، شماره 158 - ( 1404 )                   جلد 22 شماره 158 صفحات 184-172 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sharifat ش, Mehrnia M A, Barzegar H, Alizadeh behbahani B. Evaluation of antioxidant properties and antimicrobial potential of Aloe vera extract on a number of Gram-positive and Gram-negative bacteria: an in vitro study. FSCT 2025; 22 (158) :172-184
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-75915-fa.html
Narges نرگس، مهرنیا محمدامین، برزگر حسن، علیزاده بهبهانی بهروز. ارزیابی ویژگی‌های آنتی‌اکسیدانی و پتانسیل ضدمیکروبی عصاره آلوئه‌ورا بر تعدادی از باکتری‌های گرم مثبت و گرم منفی: یک مطالعه آزمایشگاهی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1404; 22 (158) :172-184

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-75915-fa.html


1- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
2- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان ، mamehrnia@yahoo.com
چکیده:   (26 مشاهده)
در جوامع امروزی مصرف مواد غذایی با ترکیبات و نگهدارنده‌های طبیعی به‌دلیل آگاهی مصرف‌کننده به تأثیر رژیم غذایی بر سلامت و پیشگیری از بیماری‌ها افزایش یافته است. به‌ همین ‌منظور در این پژوهش میزان فنل و فلاونوئید تام، ویژگی‌های آنتی‌اکسیدانی و اثر ضدمیکروبی عصاره آبی به‌دست آمده از برگ گیاه آلوئه‌ورا مورد ارزیابی قرار گرفت. میزان فنل و فلاونوئید کل به ترتیب 61/41 میلی‌گرم گالیک‌اسید در هر گرم عصاره و 33/783 میلی‌گرم کوئرستین در هر گرم عصاره اندازه‌گیری شد. بالاترین درصد مهارکنندگی برای رادیکال آزاد DPPH ، 39/%68 و برای رادیکال آزاد ABTS ، 07/%50 در بیشترین غلظت (600 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر) مشخص شد. باتوجه به نتایج به دست آمده، بیشترین اثر ضدمیکروبی عصاره در روش­های دیسک دیفیوژن آگار و چاهک آگار بر باکتری‌های گرم مثبت بود. کمترین غلظت بازدارنده از رشد برای پاتوژن‌های اشرشیا کلی، شیگلا دیسانتری ، سالمونلا تیفی، استافیلوکوکوس اورئوس، لیستریا مونوسیتوژنز و باسیلوس سرئوس به ترتیب برابر با 32، 64، 32، 16، 32 و 16 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر بود. درکل می‌توان گفت عصاره آبی آلوئه‌ورا یک ترکیب آنتی‌اکسیدان و ضدمیکروب مناسب است و می‌توان از آن به‌عنوان یک نگهدارنده طبیعی استفاده کرد.
 
متن کامل [PDF 561 kb]   (6 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: میکروبیولوژی مواد غذایی
دریافت: 1403/4/13 | پذیرش: 1403/6/5 | انتشار: 1404/1/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.