دوره 22، شماره 158 - ( 1404 )                   جلد 22 شماره 158 صفحات 129-119 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sharifat ش, Mehrnia M A, Barzegar H, Alizadeh behbahani B. Antioxidant and antibacterial activity of coriander essential oil nanoemulsion in Aloe vera extract. FSCT 2025; 22 (158) :119-129
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-75335-fa.html
Narges نرگس، مهرنیا محمدامین، برزگر حسن، علیزاده بهبهانی بهروز. فعالیت آنتی‌اکسیدانی و ضدباکتریایی نانوامولسیون اسانس گشنیز در عصاره آلوئه‌ورا. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1404; 22 (158) :119-129

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-75335-fa.html


1- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
2- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان ، mamehrnia@yahoo.com
چکیده:   (24 مشاهده)
پژوهش حاضر در پاسخ به نیاز جدید مصرف‌کنندگان و صنعت غذا در تولید و معرفی افزودنی‌های جدید و طبیعی برای حفظ محصولات غذایی و افزایش کیفیت آن‌ها از لحاظ مختلف انجام گرفته‌است. نانوامولسیون تولیدشده به‌روش فراصوت، شامل قطرات پراکنده اسانس گشنیز با اندازه ذرات نانو در عصاره آبی آلوئه‌ورا بود. هر دو این ترکیبات به‌صورت مجزا مورد آزمون قرار گرفته و فعالیت آنتی‌اکسیدانی و ضدمیکروبی آن‌ها ثابت شده‌است. میزان فنل و فلاونوئید کل به ترتیب 53/33 میلی‌گرم گالیک‌اسید در هر گرم و 33/657 میلی‌گرم کوئرستین در هر گرم بود. امولسیون تولید شده در غلظت 300 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر به‌ترتیب 70/73 و 30/71 درصد اثر مهاری بر رادیکال‌های آزاد DPPH و ABTS داشت. چهار آزمون‌ میکروبی شامل دیسک دیفیوژن آگار، چاهک آگار، حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی روی نانوامولسیون انجام شد. هاله‌های به‌دست آمده در آزمون دیسک دیفیوژن همگی قطر کم‌تر از 10 میلی‌متر داشتند که مشابه با نتایج آزمون چاهک آگار بود. آزمون‌های حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی انجام‌گرفته نیز نشان داد که این محصول دارای اثر مهاری روی تمامی باکتری­های بیماری­زا بود. نتایج حداقل غلظت کشندگی نشان داد که برای باکتری­های استافیلوکوکوس اورئوس و باسیلوس سرئوس برابر با 512 میلی­گرم بر میلی­لیتر بود اما برای سایر باکتری­های بیماری­زا بزرگتر از 512 میلی­گرم بر میلی­لیتر به دست آمد. تمامی 4 آزمون نشان‌دهنده اثر قوی‌تر روی باکتری‌های گرم‌مثبت مورداستفاده نسبت به‎ گرم‌منفی‌ها بود. درنهایت  نانوامولسیون اسانس گشنیز در عصاره آبی آلوئه‌ورا می‌تواند توانایی عملکرد به‌عنوان یک نگهدارنده و ضداکسایش مناسب وقوی را در صنعت غذا داشته باشد؛ با این‌ حال لازم است آزمایش­های بیشتری روی غلظت‌های مختلف این ماده‌ افزودنی پیشنهاد می‌شود.
 
متن کامل [PDF 435 kb]   (9 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: هیدروکلوئیدها،امولسیون
دریافت: 1403/3/7 | پذیرش: 1403/4/30 | انتشار: 1404/1/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.