دوره 22، شماره 161 - ( 1404 )                   جلد 22 شماره 161 صفحات 85-69 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tavakoli A, Farahmandfar R, Motamedzadegan A, Ariaii P, Asnaashari M. Evaluation of the functional and antioxidant properties of peptides derived from enzymatic hydrolysis of Spirulina algae. FSCT 2025; 22 (161) :69-85
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-75023-fa.html
توکلی اندیشه، فرهمندفر رضا، معتمدزادگان علی، آریایی پیمان، اثنی عشری مریم. ارزیابی خواص عملکردی و آنتی اکسیدانی پپتیدهای حاصل از هیدرولیز آنزیمی جلبک اسپیرولینا. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1404; 22 (161) :69-85

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-75023-fa.html


1- دانشجوی دکتری، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران & دانشجوی دکتری، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران
2- دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران
3- استاد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران
4- دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، واحد آیت الله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، ایران
5- استادیار، بخش تحقیقات فرآوری تولیدات دامی، موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
چکیده:   (277 مشاهده)
هیدرولیز آنزیمی پروتئین جلبک اسپیرولینا، منجر به افزایش ارزش پروتئینی آن و تولید پپتیدهای بیولوژیکی و عملکردی می‌شود که قابلیت هضم و جذب بالا و خواص آنتی‌اکسیدانی مناسبی دارند. در این پژوهش، خواص آنتی‌اکسیدانی و عملکردی پپتیدهای زیست فعال حاصل از هیدرولیز آنزیمی جلبک اسپیرولینا بررسی شود. در روند ارزیابی، ابتدا پروتئین‌های جلبک اسپیرولینا با استفاده از آنزیم‌های آلکالاز و فلاورزایم طی زمانهای مختلف 10، 20 و 30 دقیقه هیدرولیز شدند. سپس، درجه هیدرولیز، بازیافت پروتئینی، خواص آنتی‌اکسیدانی پپتیدها به وسیله آزمون‌های مهار کنندگی رادیکال‌های آزاد DPPH (1,1-diphenyl-2-picrylhydrazyl) و FRAP (Ferric Reducing Antioxidant Power) و ویژگی‌های عملکردی پپتیدها نیز شامل حلالیت، ظرفیت و پایداری کف کنندگی و امولسیون مورد.مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج این ارزیابی‌ها نشان داد که پپتیدهای حاصل از هیدرولیز آنزیمی جلبک اسپیرولینا دارای خواص آنتی‌اکسیدانی بالا بوده و می‌توانند به عنوان مهارکننده‌های رادیکال‌های آزاد عمل کنند. همچنین، ویژگی‌های عملکردی مناسبی نیز در پپتیدها مشاهده شد که نشان از قابلیت آنها در کاربردهای مختلفی مانند صنایع غذایی دارند. همچنین بر اساس نتایج آنزیم آلکالاز توانایی بالاتری در تولید پروتئین هیدرولیزی با درجه هیدرولیزاسیون، محتوای پروتئینی و بازیافت پروتئینی بالاتر، و همچنین خاصیت آنتی‌اکسیدانی و عملکردی بهتری نسبت به آنزیم فلاورزایم دارا بود و زمان هیدرولیز نیز تاثیر مثبتی بر پارامترهای فوق داشت. بنابراین، پژوهش حاضر نشان می‌دهد که پپتیدهای حاصل از هیدرولیز آنزیمی جلبک اسپیرولینا دارای خواص آنتی‌اکسیدانی و عملکردی هستند و می‌توانند به عنوان ترکیبات مفید در محصولات غذایی و سایر صنایع مورد استفاده قرار گیرند.
 
متن کامل [PDF 807 kb]   (133 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: استخراج ترکیبات موثره
دریافت: 1403/2/20 | پذیرش: 1403/10/2 | انتشار: 1404/4/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.