دوره 22، شماره 162 - ( 1404 )                   جلد 22 شماره 162 صفحات 170-156 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammad Kheshtchin S, Farahmandfar R, Farmani J. Effect of ultraturrax speed on properties of grapefruit peel essential oil microencapsulated with alginate gum. FSCT 2025; 22 (162) :156-170
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-74993-fa.html
محمد خشت چین سمانه، فرهمندفر رضا، فرمانی جمشید. اثر سرعت اولتراتوراکس بر خصوصیات اسانس پوست گریپ فروت ریزپوشانی شده با صمغ آلژینات. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1404; 22 (162) :156-170

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-74993-fa.html


1- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران
2- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران ، re1farahmand@gmail.com
چکیده:   (95 مشاهده)
در این پژوهش تاثیر سرعت­های مختلف هموژنیزاسیون (10000، 15000 و 20000 دور بر دقیقه) بر ویژگی­های ساختاری، رئولوژیکی و خاصیت آنتی اکسیدانی اسانس پوست گریپ فروت نانوریز پوشانی شده در دیواره صمغ آلژینات مورد بررسی قرار گرفت. افزایش سرعت هموژنیزاسیون منجر به کاهش اندازه ذرات (از 0/264 تا 9/226 نانومتر) و شاخص پراکندگی ذرات نانوامولسیون (از 32/0تا 19/0) شد. تمام نانوامولسیون­ها پتانسیل زتای منفی (6/23- تا 65/21- میلی ولت) داشتند. راندمان نانوریزپوشانی اسانس با افزایش سرعت هموژنیزاسیون از 92/83 تا 76/78 درصد کاهش یافت. نانوامولسیون اسانس در دمای C4º به مدت 5 روز پایداری کامل داشت. در دمای C25º با گذشت زمان، پایداری نانوامولسیون کاهش یافت و بیشترین پایداری مربوط به نانوامولسیون­های تهیه شده با سرعت 15000 دور بر دقیقه بود که پتانسیل زتای کوچکتری داشت. نتایج مربوط به طیف بینی فروسرخ  تبدیل فوریه و گرماسنجی روبشی تفاضلی نشان دهنده احاطه شدن اسانس توسط آلژینات بود. نانوامولسیون­های تولید شده دارای فعالیت آنتی اکسیدانی بودند و با افزایش غلظت نانوامولسیون میزان مهار رادیکال آزاد DPPH افزایش یافت. بیشترین فعالیت آنتی اکسیدانی مربوط به نانوامولسیون تهیه شده در سرعت 10000 دور بر دقیقه بود. تمامی نانوامولسیون­ها رفتار رقیق شونده با برش نشان دادند. مدل­های هرشل بالکلی و پاورلا دارای R2  بالاتری نسبت به سایر مدل­های برازش شده بودند. هموژنیزاسیون بر روی مقدار kp و kH  تقریبا بی اثر بوده است. نتایج این تحقیق استفاده از سرعت 15000 دور بر دقیقه را برای تولید نانوامولسیون اسانس پوست گریپ فروت در دیواره صمغ آلژینات مناسب معرفی می­نماید.

 
متن کامل [PDF 1263 kb]   (27 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: اسانس ها و عصاره ها
دریافت: 1403/2/18 | پذیرش: 1403/9/21 | انتشار: 1404/5/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.