دوره 21، شماره 156 - ( 1403 )                   جلد 21 شماره 156 صفحات 210-185 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Moradiyan M H, Abedi-Firoozjah R, Azimi-salim S, Mollaei F, Afrah A, Sarlak Z et al . Designing a pH-sensitive smart detector from gelatin-kappacarrageenan Mirabilis jalapa and Berberis vulgaris anthocyanin to evaluate the freshness/spoilage of lamb meat. FSCT 2025; 21 (156) :185-210
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-74959-fa.html
مرادیان محمد هادی، عابدی فیروزجاه رضا، عظیمی سلیم شمیمه، ملایی فاطمه، آفرا آروین، سرلک زهرا و همکاران.. طراحی شناساگر هوشمند حساس به پی‌اچ تهیه شده از ژلاتین-کاپا‌کاراگینان-آنتوسیانین لاله عباسی و زرشک به منظور بررسی تازگی/فساد گوشت بره. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1403; 21 (156) :185-210

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-74959-fa.html


1- کمیته تحقیقات دانشجویی ، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه ، کرمانشاه ، ایران
2- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران.
3- مرکز تحقیقات روغن‌ها و چربی‌ها، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران.
4- مرکز تحقیقات روغن‌ها و چربی‌ها، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران. ، maryamazizi766@gmail.com
چکیده:   (205 مشاهده)
امروزه استفاده از شناساگر‌های هوشمند در بسته بندی مواد غذایی به منظور نظارت و تشخیص کیفیت غذا با تجزیه و تحلیل داده‌های کیفی و تغییر رنگ فیلم‌های بسته بندی با توجه به وضعیت غذا، در حال افزایش است. در این تحقیق مقایسه ای، فیلم های هالوکرومیک بسته‌بندی هوشمند ژلاتین و کاپاکاراگینان با افزودن درصد‌های مختلف عصاره گل ‌لاله‌عباسی (6، 12و 24 درصد) و عصاره زرشک (6، 12و 24 درصد) طراحی و تهیه شد. با استفاده از تصاویر SEM و طیف‌سنجی  FTIR، مشخص شد که هر دو فیلم تهیه شده با عصاره زرشک و گل لاله‌عباسی به‌طور کامل در ماتریس پلیمری ژلاتین و کاپاکاراگینان، با برهمکنش‌های مولکولی قابل‌توجهی مانند اتصالات هیدروژن و الکترواستاتیک توزیع شده‌اند. با این حال، فیلم های تهیه شده با عصاره گل لاله‌عباسی سطوح غیرمنظم و خشن‌تری نسبت به فیلم‌های تهیه شده با عصاره زرشک نشان دادند. هر دو فیلم تهیه شده با عصاره زرشک و گل ‌لاله‌عباسی دارای فعالیت آنتی‌اکسیدانی و حساسیت به پی‌اچ و آمونیاک مناسبی هستند. فیلم های تهیه شده با عصاره زرشک فعالیت آنتی‌اکسیدانی بالاتر و حساسیت بیشتری نسبت به تغییرات پی‌اچ داشتند. فیلم‌های تهیه شده ژلاتین و کاپاکاراگینان همراه با عصاره زرشک و گل ‌لاله‌عباسی به طور موثری تازگی گوشت بره ذخیره شده در دمای 25 درجه سانتی‌گراد را به موازات تجمع گازهای آمونیاک در فضای بالای بسته‌های نگهداری و تغییرات پی‌اچ نشان دادند. یافته‌های ما نشان می‌دهد که ویژگی‌های ساختاری، فیزیکی و عملکردی فیلم‌های ژلاتین و کاپاکاراگینان حاوی عصاره‌های حساس به پی‌اچ بسیار تحت‌تاثیر نوع و غلظت عصاره‌ها قرار دارند.
 
متن کامل [PDF 1731 kb]   (73 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: اسانس ها و عصاره ها
دریافت: 1403/2/16 | پذیرش: 1403/4/2 | انتشار: 1403/11/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.