دوره 22، شماره 159 - ( 1404 )                   جلد 22 شماره 159 صفحات 64-55 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Alizadeh behbahani B, Noshad M, Mehrnia M A. Investigating the antioxidant potential and antimicrobial effect of Roman (Anthemis nobilis) chamomile essential oil: “in vitro”. FSCT 2025; 22 (159) :55-64
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-74878-fa.html
علیزاده بهبهانی بهروز، نوشاد محمد، مهرنیا محمدامین. بررسی پتانسیل آنتی اکسیدانی و اثر ضدمیکروبی اسانس بابونه رومی: مطالعه در شرایط آزمایشگاهی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1404; 22 (159) :55-64

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-74878-fa.html


1- 1. دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران. ، behrooz66behbahani@gmail.com
2- 1. دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران.
چکیده:   (171 مشاهده)
در این مطالعه، پس از تهیه اسانس بابونه رومی (Anthemis nobilis) میزان فنول و فلاونوئید کل، خاصیت آنتی اکسیدانی و اثر ضد میکروبی آن به 4 روش دیسک دیفیوژن، چاهک آگار، تعیین حداقل غلظت مهار کنندگی و کشندگی بر باکتری­های مختلف شامل باسیلوس سرئوس، استرپتوکوکوس پیوژنز، استافیلوکوکوس اورئوس، شیگلا دیسانتری، انتروباکتر ائروژنز و سالمونلا تیفی موریوم مورد بررسی قرار گرفت. مقدار فنول کل برابر با 5/33 میلی­گرم گالیک اسید در گرم اسانس و میزان فلاونوئید کل برابر با 60/14 میلی­گرم کوئرستین در گرم عصاره به دست آمد. میزان خاصیت آنتی اکسیدانی اسانس بابونه رومی در روش مهار رادیکال آزاد DPPH برابر با 70/51 درصد و در مهار رادیکال آزاد ABTS  برابر با 90/57 به دست آمد. در تمامی روش­های ضد میکروبی اسانس تهیه شده بیشترین اثر ضد میکروبی را بر باکتری­ گرم مثبت استافیلوکوکوس اورئوس و کمترین اثر را بر باکتری شیگلا دیسانتری نشان داد. نتایج به دست آمده نشان می­دهد که از اسانس گیاه بابونه رومی می­تواند در تولید محصولات غذایی و دارویی به عنوان ترکیبی آنتی اکسیدان و ضد میکروب مورد استفاده قرار گیرد.
 
متن کامل [PDF 567 kb]   (58 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: اسانس ها و عصاره ها
دریافت: 1403/2/10 | پذیرش: 1403/3/22 | انتشار: 1404/2/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.