دوره 21، شماره 152 - ( 1403 )                   جلد 21 شماره 152 صفحات 208-194 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

gholizadeh H, Tahermansouri H, Michele Paradiso V. Oxidative stability of sunflower oil enriched with citrus flavonoids extracted using MWCNT-COOH during frying. FSCT 2024; 21 (152) :194-208
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-74342-fa.html
قلی زاده حسن، طاهرمنصوری حسن، میشل پارادیسو ویتو. پایداری اکسیداتیو روغن آفتابگردان غنی شده با فلاونوئیدهای مرکبات استخراج شده با استفاده از نانولوله های کربنی چند جداره در طی سرخ کردن. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1403; 21 (152) :194-208

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-74342-fa.html


1- گروه علوم و صنایع غذایی، واحد آیت الله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، مازندران، ایران ، hassangholizade@ymail.com
2- گروه شیمی، واحد آیت الله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، مازندران، ایران
3- گروه علوم و فنون زیستی و زیست محیطی، دانشگاه سالنتو، لچه، ایتالیا
چکیده:   (411 مشاهده)
هدف از این مطالعه مقایسه کارایی ترکیبات فنلی پوست مرکبات استخراج شده با استفاده از نانولوله های کربنی چند جداره کربوکسیله (MWCNT-COOH) با آنتی اکسیدان های مصنوعی رایج [بوتیل هیدروکسی آنیزول (BHA) و بوتیل هیدروکسی تولوئن (BHT)] در تثبیت روغن آفتابگردان (SO) بود. در طول سرخ کردن  (5±180 درجه سانتیگراد، 24 ساعت). برای ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدانی این ترکیبات، محتویات کل فنول و فلاونوئید، قدرت کاهش، فعالیت مهار ABTS، توانایی تثبت بتاکاروتن، و فعالیت مهار رادیکال 1، 1-دی فنیل-2-پیکریل هیدرازیل (DPPH) اندازه گیری شد. عصاره ها در غلظت های مختلف (100-1000 پی پی ام) با SO ترکیب شدند و هر دو آنتی اکسیدان مصنوعی در 200 پی پی ام استاندارد شدند. پایداری حرارتی-اکسیداتیو با ارزیابی تغییر در مقدار پراکسید (PV)، رنگ، محتوای اسید چرب آزاد (FFA)، مقدار داین کونژوگه (CDV)، و اسید تیوباربیتوریک (TBA) مورد بررسی قرار گرفت. عصاره پوست پرتقال تلخ (BPE) محتوای بیشتری از ترکیبات فنلی و فعالیت آنتی اکسیدانی را نشان داد. در 1000 ppm، محتوای FFA، PV، TBA و CDV کمتری را نشان داد. می توان از آن به عنوان جایگزینی برای آنتی اکسیدان های مصنوعی استفاده کرد. در نتیجه، ترکیبات فنلی پوست مرکبات استخراج شده با MWCNT-COOH می توانند به عنوان نگهدارنده در روغن های سرخ کردنی استفاده شوند.
 
متن کامل [PDF 1161 kb]   (198 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: شیمی مواد غذایی
دریافت: 1402/12/27 | پذیرش: 1403/1/27 | انتشار: 1403/7/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.