دوره 21، شماره 152 - ( 1403 )                   جلد 21 شماره 152 صفحات 164-146 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

gholizadeh H, McClements D J, Tahermansouri H, Jayasena V, Shahidi A. Application of multi-walled carbon nanotubes as sorbents for the extraction of flavonoids from Grapefruit peel. FSCT 2024; 21 (152) :146-164
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-74187-fa.html
قلی زاده حسن، مکلمنت داوید جولیان، طاهر منصوری حسن، جایاسنا ویجای، شهیدی احمد. استفاده از نانولوله های کربنی چند جداره به عنوان جاذب برای استخراج فلاونوئیدها از پوست گریپ فروت. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1403; 21 (152) :146-164

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-74187-fa.html


1- گروه علوم و صنایع غذایی، واحد آیت الله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، مازندران، ایران ، hassangholizade@ymail.com
2- گروه علوم غذایی، دانشگاه ماساچوست، آمهرست، MA 01003
3- گروه شیمی، واحد آیت الله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، مازندران، ایران.
4- دانشکده بهداشت عمومی، موسسه تحقیقاتی نوآوری سلامت کرتین، دانشگاه کرتین، جعبه GPO U1987، پرت 6845، استرالیای غربی، استرالیا.
5- گروه علوم و صنایع غذایی، واحد آیت الله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، مازندران، ایران
چکیده:   (418 مشاهده)
این مطالعه نانولوله های کربنی چند جداره کربوکسیله (MWCNTs-COOH) را به عنوان جاذب برای استخراج فلاونوئیدها از پوست گریپ فروت مورد استفاده قرار داد. تاثیر pH محلول و شرایط دفع بر راندمان استخراج مورد بررسی قرار گرفت. علاوه بر این، طیف‌سنجی فروسرخ تبدیل فوریه، گرما سنجی حرارتی، طیف‌سنجی مرئی UV، و میکروسکوپ الکترونی روبشی برای مشخص کردن نانولوله‌های کربنی استفاده شد. پس از پنج چرخه، درصد دفع فلاونوئیدها 82.7٪ بود. نتایج HPLC نشان داد که نارینگین فلاونوئید غالب در عصاره گریپ فروت و به دنبال آن روتین و کوئرستین بود. نتایجی در مورد مکانیسم جذب نارینگین به MWCNT-COOH با استفاده از معادله ایزوترم فروندلیخ برای مدل سازی نتایج به دست آمد. نانولوله‌های کربنی توسعه‌یافته در این مطالعه، یک روش مقرون‌به‌صرفه و ساده برای استخراج ترکیبات کاربردی با ارزش افزوده از ضایعات مواد غذایی ارائه می‌کنند و در نتیجه پایداری و دوام اقتصادی عرضه مواد غذایی را بهبود می‌بخشند.
 
متن کامل [PDF 1567 kb]   (316 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: شیمی مواد غذایی
دریافت: 1402/12/17 | پذیرش: 1403/1/27 | انتشار: 1403/7/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.