gholizadeh H, McClements D J, Tahermansouri H, Jayasena V, Shahidi A. Application of multi-walled carbon nanotubes as sorbents for the extraction of flavonoids from Grapefruit peel. FSCT 2024; 21 (152) :146-164
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-74187-fa.html
قلی زاده حسن، مکلمنت داوید جولیان، طاهر منصوری حسن، جایاسنا ویجای، شهیدی احمد. استفاده از نانولوله های کربنی چند جداره به عنوان جاذب برای استخراج فلاونوئیدها از پوست گریپ فروت. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1403; 21 (152) :146-164
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-74187-fa.html
1- گروه علوم و صنایع غذایی، واحد آیت الله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، مازندران، ایران ، hassangholizade@ymail.com
2- گروه علوم غذایی، دانشگاه ماساچوست، آمهرست، MA 01003
3- گروه شیمی، واحد آیت الله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، مازندران، ایران.
4- دانشکده بهداشت عمومی، موسسه تحقیقاتی نوآوری سلامت کرتین، دانشگاه کرتین، جعبه GPO U1987، پرت 6845، استرالیای غربی، استرالیا.
5- گروه علوم و صنایع غذایی، واحد آیت الله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، مازندران، ایران
چکیده: (418 مشاهده)
این مطالعه نانولوله های کربنی چند جداره کربوکسیله (MWCNTs-COOH) را به عنوان جاذب برای استخراج فلاونوئیدها از پوست گریپ فروت مورد استفاده قرار داد. تاثیر pH محلول و شرایط دفع بر راندمان استخراج مورد بررسی قرار گرفت. علاوه بر این، طیفسنجی فروسرخ تبدیل فوریه، گرما سنجی حرارتی، طیفسنجی مرئی UV، و میکروسکوپ الکترونی روبشی برای مشخص کردن نانولولههای کربنی استفاده شد. پس از پنج چرخه، درصد دفع فلاونوئیدها 82.7٪ بود. نتایج HPLC نشان داد که نارینگین فلاونوئید غالب در عصاره گریپ فروت و به دنبال آن روتین و کوئرستین بود. نتایجی در مورد مکانیسم جذب نارینگین به MWCNT-COOH با استفاده از معادله ایزوترم فروندلیخ برای مدل سازی نتایج به دست آمد. نانولولههای کربنی توسعهیافته در این مطالعه، یک روش مقرونبهصرفه و ساده برای استخراج ترکیبات کاربردی با ارزش افزوده از ضایعات مواد غذایی ارائه میکنند و در نتیجه پایداری و دوام اقتصادی عرضه مواد غذایی را بهبود میبخشند.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
شیمی مواد غذایی دریافت: 1402/12/17 | پذیرش: 1403/1/27 | انتشار: 1403/7/1