دوره 21، شماره 157 - ( 1403 )                   جلد 21 شماره 157 صفحات 175-157 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Soltan Ahmady S, Nakhaei moghaddam M, tehranipour M. Investigation of the prevalence of enterotoxigenic Staphylococcus aureus isolates in hamburgers and kebabs in Mashhad and the SE gene profile of the isolates. FSCT 2025; 21 (157) :157-175
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-74153-fa.html
سلطان احمدی شبنم، نخعی مقدم محبوبه، طهرانی پور مریم. بررسی فراوانی ایزوله‌های استافیلوکوکوس اورئوس مولد انتروتوکسین در همبرگر و کباب لقمه در مشهد و پروفایل ژن SE. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1403; 21 (157) :157-175

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-74153-fa.html


1- گروه زیست‌ شناسی، دانشکده علوم، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران.
2- گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران. ، Mahboobe-nak@yahoo.com
3- گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران.
چکیده:   (81 مشاهده)
هدف از این مطالعه بررسی فراوانی ایزوله‏های استافیلوکوکوس اورئوس مولد انتروتوکسین در همبرگر و گوشت لقمه در مشهد و فراوانی ژنSE  بود. بدین منظور تعداد 175 نمونه‏ی گوشتی با روش نمونه‏برداری خوشه‏ای، از برندهای تجاری مختلف طی فروردین تا خرداد 1402 از مراکز عرضه در سطح مشهد جمع‏آوری شد. پس­از کشت نمونه‏ها در محیط کشت‏های اختصاصی و جداسازی ایزوله‌های مشکوک به استافیلوکوکوس اورئوس، باکتری­ها با استفاده از ویژگی‌های مورفولوژیکی و بیوشیمیایی شناسایی شدند و سپس، با استفاده از پرایمرهای اختصاصی و واکنش زنجیره پلیمراز (PCR) تأیید هویت شدند. فراوانی ژن‌های مولد انتروتوکسین نیز ردیابی گردید و مقاومت آنتی‏بیوتیکی ایزوله‏های استافیلوکوکوس اورئوس با روش دیسک دیفیوژن بررسی شد. نتایج نشان داد که از 175 فراورده­ی گوشتی، 28 نمونه­ی همبرگر (16 درصد)، 12 نمونه‏ی کباب لقمه (7 درصد) و 15 نمونه‏ی همبرگر دستی (9 درصد) به باکتری استافیلوکوکوس اورئوس آلوده بودند. در مقایسه با نمونه­های کباب لقمه، نمونه­های همبرگر آلودگی بیشتری داشتند و به­عنوان استافیلوکوکوس اورئوس مثبت گزارش شدند. ژن nuc در تمامی باکتری‌های شناسایی­شده با روش­های بیوشیمیایی ردیابی گردید. حضور ژن sea، sec  و see به ترتیب در 45 (71/25 درصد)، 4 (28/2 درصد) و 6 (08/4 درصد) نمونه تشخیص داده شد. در هیچ­یک از نمونه‏های غذایی، ژن‏های کدکننده‏یseb  و sed یافت نشد. به­علاوه، بسیاری از ایزوله‏ها مقاومت بالایی در برابر آنتی‏بیوتیک‏های تتراسایکلین، کلیندامایسین و اگزاسیلین نشان دادند. همچنین براساس نتایج به دست‏آمده از آنالیزهای بلاست SEA-F و SEA-R مشخص شد که توالی­ها دارای بیش­از 98 درصد تطابق با نتایج هم‌پوشانی بودند.
 
متن کامل [PDF 956 kb]   (20 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: میکروبیولوژی مواد غذایی
دریافت: 1402/12/15 | پذیرش: 1403/1/27 | انتشار: 1403/12/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.