Soltan Ahmady S, Nakhaei moghaddam M, tehranipour M. Investigation of the prevalence of enterotoxigenic Staphylococcus aureus isolates in hamburgers and kebabs in Mashhad and the SE gene profile of the isolates. FSCT 2025; 21 (157) :157-175
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-74153-fa.html
سلطان احمدی شبنم، نخعی مقدم محبوبه، طهرانی پور مریم. بررسی فراوانی ایزولههای استافیلوکوکوس اورئوس مولد انتروتوکسین در همبرگر و کباب لقمه در مشهد و پروفایل ژن SE. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1403; 21 (157) :157-175
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-74153-fa.html
1- گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران.
2- گروه زیستشناسی، دانشکده علوم، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران. ، Mahboobe-nak@yahoo.com
3- گروه زیستشناسی، دانشکده علوم، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران.
چکیده: (81 مشاهده)
هدف از این مطالعه بررسی فراوانی ایزولههای استافیلوکوکوس اورئوس مولد انتروتوکسین در همبرگر و گوشت لقمه در مشهد و فراوانی ژنSE بود. بدین منظور تعداد 175 نمونهی گوشتی با روش نمونهبرداری خوشهای، از برندهای تجاری مختلف طی فروردین تا خرداد 1402 از مراکز عرضه در سطح مشهد جمعآوری شد. پساز کشت نمونهها در محیط کشتهای اختصاصی و جداسازی ایزولههای مشکوک به استافیلوکوکوس اورئوس، باکتریها با استفاده از ویژگیهای مورفولوژیکی و بیوشیمیایی شناسایی شدند و سپس، با استفاده از پرایمرهای اختصاصی و واکنش زنجیره پلیمراز (PCR) تأیید هویت شدند. فراوانی ژنهای مولد انتروتوکسین نیز ردیابی گردید و مقاومت آنتیبیوتیکی ایزولههای استافیلوکوکوس اورئوس با روش دیسک دیفیوژن بررسی شد. نتایج نشان داد که از 175 فراوردهی گوشتی، 28 نمونهی همبرگر (16 درصد)، 12 نمونهی کباب لقمه (7 درصد) و 15 نمونهی همبرگر دستی (9 درصد) به باکتری استافیلوکوکوس اورئوس آلوده بودند. در مقایسه با نمونههای کباب لقمه، نمونههای همبرگر آلودگی بیشتری داشتند و بهعنوان استافیلوکوکوس اورئوس مثبت گزارش شدند. ژن nuc در تمامی باکتریهای شناساییشده با روشهای بیوشیمیایی ردیابی گردید. حضور ژن sea، sec و see به ترتیب در 45 (71/25 درصد)، 4 (28/2 درصد) و 6 (08/4 درصد) نمونه تشخیص داده شد. در هیچیک از نمونههای غذایی، ژنهای کدکنندهیseb و sed یافت نشد. بهعلاوه، بسیاری از ایزولهها مقاومت بالایی در برابر آنتیبیوتیکهای تتراسایکلین، کلیندامایسین و اگزاسیلین نشان دادند. همچنین براساس نتایج به دستآمده از آنالیزهای بلاست SEA-F و SEA-R مشخص شد که توالیها دارای بیشاز 98 درصد تطابق با نتایج همپوشانی بودند.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
میکروبیولوژی مواد غذایی دریافت: 1402/12/15 | پذیرش: 1403/1/27 | انتشار: 1403/12/1