دوره 21، شماره 157 - ( 1403 )                   جلد 21 شماره 157 صفحات 81-67 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

nazarnezhad N, Parastar M. Production of test lines paper with occ modified fibers and sodium caseinate crosslinker. FSCT 2025; 21 (157) :67-81
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-73715-fa.html
نظرنژاد نورالدین، پرستار مهران. تولید کاغذ تست لاینز با الیاف اصلاح‌شده occو اتصال‌دهنده عرضی سدیم‎ کازئینات. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1403; 21 (157) :67-81

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-73715-fa.html


1- دانشیار صنایع چوب و مواد لیگنوسلولزی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری ، nazarnezhad91@gmail.com
2- دانشجوی دکتری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده:   (84 مشاهده)
در حال حاضر رقابت خیلی زیادی برای بازیافت کاغذهای باطله و استفاده از آن برای تولید انواع کاغذ مورداستفاده در بخش بسته‌بندی  وجود دارد. کاغذ حاصل‌ از خمیرهای‌ بازیافتی‌ بـه‌ علت‌ کوتـاه شـدن تدریجی‌ الیاف و کاهش ویژگـی‌ پیونـدیابی‌ مقاومت‌ خوبی‌ نـدارد. با توجه به این چالش در این مطالعه پس از تبدیل کارتن‌های کنگرهای کهنه(occ) به خمیرکاغذ و سپس پالایش آن‌ها، جهت ایجاد تنوع و افزایش گروه‌های واکنش‌پذیر با درصدهای متفاوت 4، 3، 2، 1، 5/0، 0  توسط پروکسید هیدروژن در محیط قلیایی اکسید شدند.   سپس   سدیمکازئینات در سطوح  5،6،7،8،9 4، 3، 2، 1، 5/0درصد به‌عنوان اتصال‌دهنده عرضی به سوسپانسیون خمیر اضافه شد. درنهایت از آنها کاغذهای دستساز استاندارد تهیـه گردید. وضعیت گروه‌های عاملی تشکیل‌شده توسط طیف FTIR و مقاومتهای مکانیکی جذب آب  کاغذهای ساخته‌شده طبق استانداردهای انجمن فنی صنعت خمیر و کاغذ آمریکا (TAPPI) اندازه‌گیری شدند.   نتایج FTIR نشان داد که نمونههای خمیر اکسیدشده جذب بالایی را در عدد موج 1650 داشته­اند که مربوط به گروه کربوکسیل است. همچنین محاسبه مقدار گروه‌های کربوکسیل با روش جذب متیلنبلو نشان داد که بیشترین مقدار کربوکسیل در تیمار 1درصد پروکسیدهیدروژن بوده است. با افزودن سدیمکازئینات به سوسپانسیون خمیر، مقاومتهای مکانیکی کاغذهای حاصله به‌صورت معنیدار افزایش‌یافته است.  
متن کامل [PDF 956 kb]   (14 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: بسته بندی و انواع پوشش های در صنایع غذایی
دریافت: 1402/11/15 | پذیرش: 1403/2/23 | انتشار: 1403/12/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.