دوره 21، شماره 150 - ( 1403 )                   جلد 21 شماره 150 صفحات 94-76 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fenjan Hasnawi S, Jabbar Abd Al-Manhel A, Kadhim AL-Younis Z, B. Altemimi A, Gamal Abedelmaksoud T, Hesarinejad M A. Microbial Aspartic Protease: Bio-synthesis, Characteristics, and Emerging Applications: A review. FSCT 2024; 21 (150) :76-94
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-73502-fa.html
فنجان حسناوی صادق، جبار عبد المنهل علاء، کاظم الیونس زینه، بدران رمضان التمیمی عمار، جمال عبدالمقصود طارق، حصاری نژاد محمدعلی. پروتئاز آسپارتیک میکروبی: بیوسنتز، ویژگی ها و کاربردهای در حال ظهور: یک بررسی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1403; 21 (150) :76-94

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-73502-fa.html


1- Department of Food Science, College of Agriculture, University of Basrah, Basrah 61004, Iraq
2- Food Science Department, Faculty of Agriculture, Cairo University, Giza 12613, Egypt
3- موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی ، ma.hesarinejad@gmail.com
چکیده:   (675 مشاهده)
پروتئازهای آسپارتیک نقش حیاتی در فرآیندهای بیولوژیکی متنوع ایفا می‌کنند و انواع میکروبی توجه زیادی را به دلیل پتانسیل تجاری خود در صنایع مختلف به خود جلب می‌کنند. این بررسی جامع به جنبه‌های پیچیده پروتئازهای آسپارتیک میکروبی می‌پردازد که شامل بیوسنتز، تنظیم ژنتیکی، مکانیسم‌های ترشح، تغییرات پس از ترجمه، ویژگی‌ها و کاربردهای در حال ظهور می‌شود. بیوسنتز این پروتئازها شامل ترجمه ژن‌های مربوطه به پروتئین‌های پیش‌ساز است که تحت یک سری مراحل پردازش قرار می‌گیرند که منجر به تشکیل آنزیم‌های بالغ می‌شود. کارایی تولید و تجاری سازی پروتئاز آسپارتیک به شدت به درک مکانیسم های حاکم بر ترشح آن ها بستگی دارد. قابل توجه است که تغییرات پس از ترجمه، مانند گلیکوزیلاسیون و فسفوریلاسیون، نقش مهمی در تأثیرگذاری بر فعالیت و پایداری این آنزیم‌ها دارند. این بررسی بیشتر به بررسی ویژگی سوبسترا و خواص کاتالیزوری پروتئازهای آسپارتیک میکروبی، همراه با کاربردهای بالقوه آنها در صنایع غذایی، داروسازی و بخش‌های بیوتکنولوژی می‌پردازد. در صنایع غذایی، این پروتئازها در افزایش طعم، بافت و ارزش غذایی مفید هستند. در حوزه داروسازی، آنها به کشف و توسعه دارو کمک می کنند. علاوه بر این، در بیوتکنولوژی، پروتئازهای آسپارتیک میکروبی تطبیق پذیری در کاربردهایی مانند مهندسی پروتئین، سنتز پپتید و زیست پالایی از خود نشان می دهند. این بررسی جامع، بینش‌های ارزشمندی را در مورد ماهیت چند وجهی این آنزیم‌ها ارائه می‌کند، بیوسنتز، تنظیم ژنتیکی، مکانیسم‌های ترشح، تغییرات پس از ترجمه، ویژگی‌ها و کاربردهای تجاری امیدوارکننده را روشن می‌کند.
متن کامل [PDF 543 kb]   (349 دریافت)    
نوع مقاله: مروری سیستماتیک | موضوع مقاله: پروتئین ها و پپتید ها
دریافت: 1402/10/29 | پذیرش: 1402/12/14 | انتشار: 1403/4/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.