دوره 21، شماره 149 - ( 1403 )                   جلد 21 شماره 149 صفحات 209-195 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Karimi Sani I, Kazemzadeh B, Hassani B, Navidi Far H, Ahmadi gheshlagh P, Salamat Mmakani Z. Physicochemical characteristics and mineral analysis of white sugar during Operation. FSCT 2024; 21 (149) :195-209
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-73494-fa.html
کریمی ثانی ایرج، کاظم زاده بهروز، حسنی بهرام، نویدی فر حبیب، احمدی قشلاق پرویز، سلامت ممکانی زهرا. بررسی ویژگی های فیزیکوشیمیایی و آنالیز مواد معدنی شکر سفید طی زمان بهره برداری. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1403; 21 (149) :195-209

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-73494-fa.html


1- دانش آموخته دکتری، گروه صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران ، eng.irajkarimi@gmail.com
2- دانش آموخته کارشناسی ارشد شیمی کاربردی، گروه شیمی، دانشکده علوم پایه، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران
3- دانش آموخته دکتری، گروه صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
4- دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد مهاباد، دانشگاه آزاد اسلامی، مهاباد، ایران
5- دانشجوی دکتری، گروه صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
6- دانش آموخته کارشناسی، گروه علوم و صنایع غذایی ،آموزشکده فنی دختران ارومیه، دانشگاه فنی وحرفه ای استان آذربایجان غربی، ارومیه، ایران
چکیده:   (538 مشاهده)
هدف از این پژوهش بررسی ویژگی های فیزیکوشیمیایی و مواد معدنی شکر می باشد . در این طرح اثر زمان بهره بردای به صورت ماه (مهر، آبان، آذر و دی) و روز (1، 10، 20 و 30) بر روی خصوصیات شکر از قبیل رنگ محلول ، pH، بریکس و میزان خاکستر با آزمون تجزیه واریانس با استفاده از نرم افزار spss, 26 بررسی شد. نتایج نشان داد که رنگ محلول ، بریکس، درصد قند و میزان خاکستر معنی دار می باشد (05/0>p). نتایج آنالیز کیفیت تکنولوژیکی خمیر چغندر‌‌های انتخابی از 8 ناحیه متفاوت توسط دستگاه بتالایزر نیز نشان داد که نتایج سه عنصر سدیم، پتاسیم و نیتروژن نشان می‌دهد که چغندرقندهای منطقه H از نظر عناصر مذکور دارای کمترین مقدار و چغندرقندهای منطقه B دارای بیشترین مقدار از عناصر را در میزان میلی مول/100گرم خمیر چغندرقند دارا بودند. از طرفی نتایج میزان قلیائیت، درصد قند یا ساکارز، ضریب استحصال و ملاس زایی جزو نتایج آنالیز کیفیت تکنولوژیکی نمونه‌های خمیر چغندر‌‌قند توسط دستگاه بتالایزر به ترتیب 56/8 برای نمونه‌های تحویلی از منطقه A و 03/3 برای نمونه چغندرقند‌های تحویلی از منطقه H ،  از نظر درصد قند و درجه استحصال منطقه F نسبت به سایر مناطق دارای بیشترین مقدار بوده به طوری که درصد قند 72/18 و درجه استحصال نیز 41/89 بدست آمد که در مقابل چغندرهای دریافتی از مناطق E دارای کمترین درصد قند (7/13 درصد) و درجه استحصالی (47/84) می‌باشند.
واژه‌های کلیدی: شکر، بتالایزر، خاکستر، بریکس، چغندر قند
متن کامل [PDF 793 kb]   (300 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: شیمی مواد غذایی
دریافت: 1402/10/29 | پذیرش: 1402/12/1 | انتشار: 1403/4/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.