دوره 13، شماره 59 - ( 1395 )                   جلد 13 شماره 59 صفحات 36-25 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tabatabai Yazdi F, vaseei A R, AliZadeh Behbahani B, Mortazavi S A. Diversity of lactic acid bacteria isolated from yellow zabol kashk using 16S rRNA Gene Sequence Analysis. FSCT 0; 13 (59) :25-36
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-732-fa.html
طباطبایی یزدی فریده، وسیعی علیرضا، علیزاده بهبهانی بهروز، مرتضوی سید علی. بررسی تنوع باکتری های اسید لاکتیک جدا شده از کشک زرد زابلی (سیستانی) با استفاده از روش تکثیر ژن 16S rRNA. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1395; 13 (59) :25-36

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-732-fa.html


1- دانشیار و عضو هئیت علمی گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
2- دانشجوی دکتری علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
3- استاد و عضو هئیت علمی گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده:   (5685 مشاهده)
کشک زرد زابلی (سیستانی) یک فراورده تخمیری غله­ای-لبنی محسوب می شود که در استان سیستان بلوچستان مصرف فراوانی دارد. هدف از انجام این پژوهش شناسایی فلور لاکتیکی کشک زرد زابلی، به منظور معرفی سویه­های بومی این فراورده بوده است؛ که می­توانند در سطح تجاری (صنعت) استفاده شوند و نیز ممکن است برخی از آن‌ها به عنوان پروبیوتیک مطرح باشند. 83 جدایه که با انجام آزمایش­های اولیه به نظر می­رسید جزو باکتری­های اسید لاکتیک باشند انتخاب شده و برای گروه‌بندی آن‌ها، بررسی‌های فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی شامل رشد در دماهایC °10 و C°45 ، رشد در 5/6% نمک، رشد در 4/4=pH و 6/9=pH، تولید گاز دی اکسید کربن و تخمیر کربوهیدرات‌های مختلف انجام پذیرفت. در پایان 28 جدایه با استفاده از روش‌ تعیین توالی 16S rDNA با موفقیت شناسایی شدند. نتایج نشان داد که این جدایه ها متعلق به جنس های: لاکتوباسیلوس پلانتاروم (09/24%)، لاکتوباسیلوس هلویتیکوس (25/13%)، لاکتوباسیلوس برویس (63/9%)، لاکتوباسیلوس دلبروکی زیرگونه بولگاریکوس (07/18%)، لاکتوکوس لاکتیس زیرگونه کرموریس (25/13%)، لوکونستوک مزنتروئیدس زیرگونه مزنتروئیدس (63/9%)، لوکونستوک سیترئوم (40/2%) و پدیوکوکوس پنتوزاسئوس (63/9%) شناسایی شدند. در مورد شناسایی باکتری ها، مخصوصا باکتری های خانواده اسید لاکتیک پیشنهاد می شود از هر دو روش مبتنی بر کشت و مولکولی استفاده شود.
متن کامل [PDF 217 kb]   (2881 دریافت)    

دریافت: 1394/2/13 | پذیرش: 1394/7/13 | انتشار: 1395/11/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.