دوره 21، شماره 152 - ( 1403 )                   جلد 21 شماره 152 صفحات 76-64 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Davati N, Chehri F. Isolation and identification of antibiotic-resistant Salmonella spp. from local Koozeh and Poosti cheeses. FSCT 2024; 21 (152) :64-76
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-73054-fa.html
دعوتی نفیسه، چهری فاطمه. جداسازی و شناسایی گونه‌های سالمونلای مقاوم به آنتی بیوتیک از پنیرهای محلی کوزه و پوستی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1403; 21 (152) :64-76

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-73054-fa.html


1- استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی بهار، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران ، n.davati@basu.ac.ir
2- دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی بهار، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران
چکیده:   (332 مشاهده)
امروزه ظهور سویه‌های میکروبی مقاوم به آنتی‌بیوتیک در مواد غذایی رو به گسترش است که این امر درمان آنتی‌بیوتیکی مصرف کننده دچار عفونت غذایی را مشکل می‌کند. یکی از منایع غذایی که می‌تواند فرد را دچار عفونت غذایی کند محصولات لبنی تولید شده از شیر خام است و یکی از باکتری‌های مقاوم شده به انواع آنتی‌بیوتیک‌ها سالمونلا می‌باشد. هدف از این مطالعه بررسی حضور گونه‌های سالمونلای مقاوم به آنتی‌بیوتیک در پنیرهای کوزه و پوستی، تولید شده از شیر خام در غرب کشور، است. به این منظور گونه‌های سالمونلایی محتمل در پنیر کوزه از بوکان و پنیرهای پوستی از لرستان و کرمانشاه جداسازی گردید و پس از شناسایی فنوتیپی اولیه و تست‌های بیوشیمیایی، مورد شناسایی مولکولی توسط تکثیر ژن ناحیه 16S rRNA توسط پرایمرهای U1492R و B27F گردید. سپس جدایه‌ها از نظر مقاومت به آنتی‌بیوتیک‌های تتراسایکلین، اگزاکسیلین، پنی‌سیلین و آمپی‌سیلین بررسی شدند. نتایج حضور سالمونلا اینتریکا زیرگونه تایفی موریوم را در هر سه نوع پنیر در بین 14 جدایه انتروکوکوسی تایید کرد. گونه‌های شناسایی شده از هر سه نوع پنیر به اگزاکسیلین، پنی‌سیلین و آمپی‌سیلین و گونه شناسایی شده از پنیر پوستی لرستان به تتراسایکیلین مقاوم بودند. اما گونه‌های شناسایی شده در پنیرهای پوستی کرمانشاه و کوزه بوکان به تتراسایکیلین حساس بودند. نتایج این مطالعه نشان می‌دهد پنیرهای محلی پوستی و کوزه در برخی مناطق غرب کشور می‌تواند حامل نژادهای سالمونلای مقاوم به آنتی‌بیوتیک باشد و در صورت عفونت میکروبی ناشی از پنیرهای آلوده، درمان آن با آنتی‌بیوتیک ممکن است به سختی انجام شود.
 
متن کامل [PDF 669 kb]   (183 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: میکروبیولوژی مواد غذایی
دریافت: 1402/9/30 | پذیرش: 1403/2/4 | انتشار: 1403/7/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.