khakpour A, rezazadehbari M, pirsa S, khakpour F. Preparation of antioxidant and antibacterial film based on mucilage of Panerak flower modified with licorice root and copper sulfate nanoparticles.. FSCT 2024; 21 (148) :127-140
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-71841-fa.html
خاکپور اکرم، رضازاد باری محمود، پیرسا سجاد، خاکپور فاطمه. تهیه فیلم آنتیاکسیدانی و آنتیباکتریایی برپایه موسیلاژ گل پنیرک اصلاح شده با ریشه شیرین بیان و نانو ذرات سولفات مس. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1403; 21 (148) :127-140
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-71841-fa.html
1- دانشگاه ، sevdakhakpour1@gmail.com
2- دانشگاه
چکیده: (538 مشاهده)
هدف از این پژوهش تولید فیلم بر پایه موسیلاژ گل پنیرک اصلاح شده با ریشه شیرین بیان و نانوذرات سولفات مس بود. طرح آماری D-optimal برای مطالعه خواص آنتی اکسیدانی، ضدمیکروبی، پراش اشعه ایکس (XRD)، فوریه مادون قرمز (FTIR)، میکروسکوپ الکترونی رویشی (SEM) و تجزیه حرارتی (DSC) فیلمها مورد استفاده قرار گرفت. نتایج نشان داد که با افزایش شیرین بیان و نانوذرات سولفات مس فعالیت آنتی اکسیدانی فیلم به طور معنی دار (05/0>p) افزایش می یابد. نتایج فعالیت ضد-میکروبی فیلم های تهیه شده نشان داد که افزودن شیرین بیان و نانوذرات سولفات مس باعث فعالیت ضد میکروبی فیلم بر علیه اشریشیا کلی و استافیلوکوکوس اورئوس گردید. تجزیه و تحلیل پراش اشعه ایکس نشان می دهد که نانوذرات سولفات مس با پلیمر موسیلاژ گل پنیرک به طور فیزیکی ترکیب می شود و باعث کاهش ساختار کریستالی می شود. نتایج تبدیل فوریه مادون قرمز (FTIR) حضور فیزیکی نانوذرات سولفات مس در ماتریس پلیمری را تایید می کند با شبکه پلیمری هم برهمکنش الکترواستاتیکی داشته. نتایج میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) نشان می دهد که سطح فیلم های حاوی نانوذره سولفات مس ریشه شیرین بیان نسبت به موسیلاژ گل پنیرک ناهمگن تر هستند. شیرین بیان و نانوذرات سولفات مس توانستند تجزیه حرارتی موسیلاژ گل پنیرک را به تاخیر بیاندازند و باعث افزایش پایداری حرارتی فیلم موسیلاژ گردند. نتیجه گیری: افزودن نانوذرات سولفات مس و ریشه شیرین بیان به فیلم¬های خوراکی بر پایه موسیلاژ گل پنیرک سبب بهبود ضدمیکروبی، آنتی¬اکسیدانی، DSCو SEM گردید.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
بسته بندی و انواع پوشش های در صنایع غذایی دریافت: 1402/7/12 | پذیرش: 1402/11/14 | انتشار: 1403/3/1