Sedaghat Boroujeni L, Naghshbandi B, Nikzad N, Habibi Najafi M. Best combination of bleaching parameters on quantitative and qualitative characteristics of sunflower and corn oils using response surface methodology. FSCT 2023; 20 (140) :169-192
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-71819-fa.html
صداقت بروجنی لیلا، نقشبندی بهناز، نیکزاد نسیم، حبیبی نجفی مسعود. بهترین ترکیب پارامترهای سفید کننده بر روی ویژگی های کمی و کیفی روغن های آفتابگردان و ذرت با استفاده از روش سطح پاسخ. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1402; 20 (140) :169-192
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-71819-fa.html
1- گروه علوم و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ، Leila.sedaghat65@yahoo.com
2- گروه علوم و صنایع غذایی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
3- گروه علوم و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
4- معاونت غذا و دارو، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران
چکیده: (449 مشاهده)
فرآیند بلیچینگ در عملیات تصفیه روغن های خوراکی مهم است. در این مطالعه، پارامترهای بلیچینگ برای ارزیابی بهترین شرایط برای بهینه سازی بلیچینگ در روغن ذرت و آفتابگردان تغییر یافت. برای این منظور اثر زمان (15، 25، 35، 45 و 55 دقیقه)، دما (80، 90، 100، 110، و 120 درجه سانتی گراد) و غلظت رس سفید کننده (0.4، 0.6، 1،0.8 و 1.2)درصد با استفاده از روش سطح پاسخ به عنوان طرح آماری در 5 سطح با طرح مرکب مرکزی با هدف کاهش مصرف خاک سفیدکننده مورد ارزیابی قرار گرفت. فاکتورهای مورد مطالعه شامل کاروتنوئیدها، استرول ها، توکوفرول ها، رنگدانه و کاتیون ها بودند. پس از بهینهسازی، بهترین شرایط برای سفید کردن روغنهای ذرت و آفتابگردان متفاوت بود. برای روغن ذرت، بهترین شرایط زمان 39.59 دقیقه، دمای 103.61 درجه سانتیگراد و غلظت خاک سفید کننده 1٪ بود که 67٪ از انتظارات ما را برآورده می کند. برای روغن آفتابگردان با هدف کاهش مصرف خاک سفیدکننده، بهترین شرایط زمان 37.49 دقیقه، دمای 97.53 درجه سانتیگراد و غلظت رس سفیدکننده 1 درصد بود که 70 درصد از انتظارات ما را برآورده کرد. نتایج عملی با استفاده از روش سطح پاسخ تفاوت معنی داری با مقادیر تئوری به دست آمده نشان نداد و این نتایج را تایید کرد.
نوع مقاله:
پژوهشی کیفی |
موضوع مقاله:
تکنولوژی روغن و فرآورده ها دریافت: 1402/7/11 | پذیرش: 1402/8/23 | انتشار: 1402/7/10