دوره 20، شماره 143 - ( 1402 )                   جلد 20 شماره 143 صفحات 201-190 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Abdollahzadeh A, Jalilzadeh A, Shirdel H. The effect of honey and ginger powder on the quality characteristics of instant coffee mix. FSCT 2023; 20 (143) :190-201
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-70820-fa.html
عبدالله زاده علی، جلیل زاده عباس، شیردل حسین. تأثیر پودر عسل و زنجبیل بر خصوصیات کیفی مخلوط قهوه فوری. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1402; 20 (143) :190-201

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-70820-fa.html


1- دانشجوی کارشناسی ارشد،گروه علوم و صنایع غذایی، واحد ماکو، دانشگاه آزاد اسلامی، ماکو، ایران.
2- گروه علوم و صنایع غذایی، واحد ماکو، دانشگاه آزاد اسلامی ، jalilzadeh1387@gmail.com
3- استادیار، گروه علوم وصنایع غذایی، واحدماکو، دانشگاه آزاداسلامی، ماکو، ایران
چکیده:   (843 مشاهده)
مخلوط قهوه (Coffee Mix) یکی از نوشیدنی‌های فوری محبوب در دنیا است که مصرف فراوانی پیداکرده است. این محصول به دلیل داشتن مقدار قابل‌توجهی شکر در فرمولاسیون  می‌تواند مشکلات تغذیه‌ای  به دنبال داشته باشد. از طرف دیگر پودر عسل و زنجبیل به دلیل داشتن خواص فراسودمند می‌تواند در فرمول پودر مخلوط قهوه فوری مورد استفاده قرار گیرد، تا هم اثرات ضد تغذیه‌ای شکر را حل نموده و هم از خصوصیات فراسودمند زنجبیل و پودر عسل بهره‌گیری شود. در این پژوهش تأثیر افزودن پودر عسل به‌عنوان جایگزین شکر در مقادیر 0، 5 ، 10، 20، 30 و 35 درصد شکر مصرفی و پودر زنجبیل در مقادیر 0، 05‏/0، 1‏/0، 2‏/0، 3‏/0 و 35‏/0 درصد به فرمولاسیون قهوه فوری 3 در 1 اضافه ‌شده و خصوصیات فیزیکوشیمیایی، ترکیبات فنولی، ظرفیت آنتی‌اکسیدانی و ویژگی‌های حسی و خصوصیات میکروبی مخلوط قهوه مورد ارزیابی قرارگرفت. نتایج تحقیقات نشان داد افزودن پودر عسل و زنجبیل به مخلوط قهوه فوری موجب بهبود خواص فیزیکوشیمیایی و مقبولیت کلی آن می‌گردد. آزمون‌های حسی انجام شده توسط ارزیابها نیز مشخص کرد که تیمار20 درصد پودر عسل و 2‏/0 درصد زنجبیل و تیمار10 درصد پودر عسل و 3‏/0 درصد زنجبیل از نظر مقبولیت کلی، نمونه‌های مطلوبتری بودند. تیمار30 درصد پودر عسل و 3‏/0 درصد زنجبیل بالاترین میزان ترکیبات فنلی  و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی را داشت.بنابراین مناسب‎ترین تیمار از لحاظ خصوصیات تغذیه‌ای، تیمار 30 درصد پودر عسل و 3/0 درصد زنجبیل بود.

 
متن کامل [PDF 610 kb]   (744 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: ترکیبات زیست فعال
دریافت: 1402/5/7 | پذیرش: 1402/6/11 | انتشار: 1402/8/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.