Barzegar H, Alizadeh Behbahani B. Antimicrobial effect of Russian knapweed aqueous extract on Escherichia coli, Salmonella typhi, Listeria monocytogenes, and Bacillus cereus in vitro. FSCT 2023; 20 (143) :150-157
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-70726-fa.html
برزگر حسن، Alizadeh Behbahani بهروز. اثر ضدمیکروبی عصاره آبی تلخه بر باکتریهای اشرشیا کلی، سالمونلا تیفی، لیستریا مونوسیتوژنز و باسیلوس سرئوس در شرایط برونتنی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1402; 20 (143) :150-157
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-70726-fa.html
1- دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران ، barzegarha@yahoo.com
2- دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
چکیده: (1041 مشاهده)
گیاه تلخه به عنوان یک داروی پایین آورنده قند خون شناخته میشود و خواص ضدمیکروبی عصارهها و اسانسهای تولیدی از آن به اثبات رسیده است؛ بنابراین، این مطالعه با هدف استخراج عصاره آبی گیاه تلخه و بررسی فعالیت ضدمیکروبی آن انجام شد. استخراج عصاره آبی تلخه با استفاده از روش خیساندن صورت گرفت. فعالیت ضد باکتریایی عصاره آبی تلخه در برابر باکتریهای اشرشیا کلی، سالمونلا تیفی، لیستریا مونوسیتوژنز و باسیلوس سرئوس با استفاده از روشهای دیسک دیفیوژن آگار، چاهک آگار، حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی بررسی گردید. نتایج این پژوهش نشان داد که فعالیت ضدمیکروبی عصاره وابسته به غلظت بوده و بالاترین قطر هاله عدم رشد در غلظت 100 میلیگرم در میلیلیتر عصاره مشاهده گردید. بر اساس آزمونهای دیسک دیفیوژن آگار و چاهک آگار، باکتری لیستریا مونوسیتوژنز بالاترین و اشرشیا کلی، سالمونلا تیفی و باسیلوس سرئوس کمترین قطر هاله عدم رشد را به خود اختصاص دادند. حداقل غلظت مهارکنندگی برای باکتریهای اشرشیا کلی، سالمونلا تیفی، لیستریا مونوسیتوژنز و باسیلوس سرئوس به ترتیب برابر با 64، 64، 16 و 32 میلیگرم در میلیلیتر به دست آمد و مقادیر حداقل غلظت کشندگی برای این باکتریها به ترتیب 512، 512، 256 و 256 میلیگرم در میلیلیتر بود. بطور کلی، باکتریهای گرم مثبت در مقایسه با انواع گرم منفی در برابر عصاره حساستر بودند. رشد باکتریهای پاتوژن و بیماریهای منتقله از این باکتریها را میتوان با استفاده از ترکیبات ضد میکروب طبیعی مانند عصاره آبی گیاه تلخه کنترل نمود.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
اسانس ها و عصاره ها دریافت: 1402/5/2 | پذیرش: 1402/6/29 | انتشار: 1402/8/10