دوره 20، شماره 143 - ( 1402 )                   جلد 20 شماره 143 صفحات 157-150 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Barzegar H, Alizadeh Behbahani B. Antimicrobial effect of Russian knapweed aqueous extract on Escherichia coli, Salmonella typhi, Listeria monocytogenes, and Bacillus cereus in vitro. FSCT 2023; 20 (143) :150-157
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-70726-fa.html
برزگر حسن، Alizadeh Behbahani بهروز. اثر ضدمیکروبی عصاره آبی تلخه بر باکتری‌های اشرشیا کلی، سالمونلا تیفی، لیستریا مونوسیتوژنز و باسیلوس سرئوس در شرایط برون‌تنی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1402; 20 (143) :150-157

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-70726-fa.html


1- دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران ، barzegarha@yahoo.com
2- دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
چکیده:   (1041 مشاهده)
گیاه تلخه به عنوان یک داروی پایین آورنده قند خون شناخته می­شود و خواص ضدمیکروبی عصاره­ها و اسانس­های تولیدی از آن به اثبات رسیده است؛ بنابراین، این مطالعه با هدف استخراج عصاره آبی گیاه تلخه و بررسی فعالیت ضدمیکروبی آن انجام شد. استخراج عصاره آبی تلخه با استفاده از روش خیساندن صورت گرفت. فعالیت ضد باکتریایی عصاره آبی تلخه در برابر باکتری­های اشرشیا کلی، سالمونلا تیفی، لیستریا مونوسیتوژنز و باسیلوس سرئوس با استفاده از روش­های دیسک دیفیوژن آگار، چاهک آگار، حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی بررسی گردید. نتایج این پژوهش نشان داد که فعالیت ضدمیکروبی عصاره وابسته به غلظت بوده و بالاترین قطر هاله عدم رشد در غلظت 100 میلی‌گرم در میلی‌لیتر عصاره مشاهده گردید. بر اساس آزمون‌های دیسک دیفیوژن آگار و چاهک آگار، باکتری لیستریا مونوسیتوژنز بالاترین و  اشرشیا کلی، سالمونلا تیفی‏ و باسیلوس سرئوس کمترین قطر هاله عدم رشد را به خود اختصاص دادند. حداقل غلظت مهارکنندگی برای باکتری‌های اشرشیا کلی، سالمونلا تیفی، لیستریا مونوسیتوژنز و باسیلوس سرئوس به ترتیب برابر با 64، 64، 16 و 32 میلی‌گرم در میلی‌لیتر به دست آمد و مقادیر حداقل غلظت کشندگی برای این باکتری‌ها به ترتیب 512، 512، 256 و 256 میلی‌گرم در میلی‌لیتر بود. بطور کلی، باکتری‌های گرم مثبت در مقایسه با انواع گرم منفی در برابر عصاره حساس‌تر بودند. رشد باکتری‌های پاتوژن و بیماری‌های منتقله از این باکتری­ها را می­توان با استفاده از ترکیبات ضد میکروب طبیعی مانند عصاره آبی گیاه تلخه کنترل نمود.
 
متن کامل [PDF 671 kb]   (1177 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: اسانس ها و عصاره ها
دریافت: 1402/5/2 | پذیرش: 1402/6/29 | انتشار: 1402/8/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.