Sargazi Z, Miri M A, Najafi M. Fabrication of active packaging using eucalyptus and peppermint essential oil by electrospinning technique: study the characterization and antibacterial properties. FSCT 2023; 20 (143) :91-107
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-69956-fa.html
سرگزی زهرا، میری محمد امین، نجفی محمد علی. ساخت بسته بندی فعال با استفاده از اسانس اکالیپتوس و اسانس نعنا فلفلی به روش الکتروریسی: بررسی ویژگیها و خاصیت ضد باکتریایی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1402; 20 (143) :91-107
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-69956-fa.html
1- گروه علوم و صنایع غذایی ، دانشکده کشاورزی ، دانشگاه زابل، زابل، ایران
2- گروه علوم و صنایع غذایی ، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل، زابل، ایران ، ma.miri@uoz.ac.ir
چکیده: (1172 مشاهده)
هدف از انجام این تحقیق، تقویت خاصیت ضد میکروبی نانوالیاف فعال حاوی اسانس اکالیپتوس با استفاده از غلظت های مختلف اسانس نعناع فلفلی برای استفاده به عنوان بستهبندی فعال میباشد. نانوالیاف حاوی مخلوط اسانس اکالیپتوس (10 درصد) و اسانس نعناع فلفلی ( غلظتهای 0، 2.5، 5، 10 درصد (حجمی/حجمی)) تولید شد. نتایج SEM و Image-J نشان داد که بارگذاری اسانس، قطر الیاف الکتروریسی شده را از 200 به 400 نانومتر افزایش داد. تصاویر SEM نشان داد که مورفولوژی الیاف الکتروریسی شده به شکل لولهای است. XRD برای مطالعه ساختار فیزیکی الیاف الکتروریسی شده به کار گرفته شد و دیفراکتوگرامهای XRD نشان میدهد که افزودن اسانس به زئین، منجر به تغییر ساختار کریستالی زئین نشده است. ترموگرامهای TGA نشان داد که بارگذاری اسانس باعث افزایش پایداری حرارتی الیاف الکتروریسی شده، گردید. طیف FTIR برهمکنش بین الیاف الکتروریسی شده و اسانس را نشان می دهد. آزمایش ضد میکروبی به روش انتشار دیسک انجام شد و نتایج نشان داد که پوشش فیبری حاوی اسانس از رشد استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیا کلی جلوگیری نموده. با توجه به نتایج این تحقیق، الیاف حاوی مخلوط اسانسهای اکالیپتوس و نعناع فلفلی را می توان به عنوان یک بسته بندی فعال برای استفاده در بستهبندی مواد غذایی مختلف مانند پنیر، گوشت و برخی محصولات غذایی دیگر در نظر گرفت.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
اسانس ها و عصاره ها دریافت: 1402/3/30 | پذیرش: 1402/6/11 | انتشار: 1402/8/10