دوره 20، شماره 143 - ( 1402 )                   جلد 20 شماره 143 صفحات 90-78 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

nooshi manjili Z, Sadeghi Mahoonak A, Erfani Moghadam V, Ghorbani M, Shahiri Tabarestani H. Optimizing enzymatic hydrolysis of pumpkin seeds protein (Cucurbita maxima L.) by pancreatin with using microwave pretreatment. FSCT 2023; 20 (143) :78-90
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-69910-fa.html
نوشی منجیلی زینب، صادقی ماهونک علیرضا، عرفانی مقدم وحید، قربانی محمد، شهیری طبرستانی هدی. بهینه‌سازی هیدرولیز آنزیمی پروتئین دانه کدو (Cucurbita maxima L.) توسط پانکراتین با استفاده از پیش‌تیمار مایکروویو. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1402; 20 (143) :78-90

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-69910-fa.html


1- دانشجوی دکتری شیمی مواد غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران.
2- استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران. ، sadeghiaz@yahoo.com
3- استادیار گروه نانوتکنولوژی پزشکی، دانشکده فناوری‌های نوین، دانشگاه علوم پزشکی گلستان ، گرگان، ایران.
4- استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران.
5- استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران.
چکیده:   (1275 مشاهده)
دانه­های گیاهان Cucurbitaceae (کدو، خربزه و غیره) یکی از منابع غنی پروتئین، بشمار می­آیند. پروتئین­ها از جمله منابع تغذیه­ای مهم انسان هستند. هیدرولیز آنزیمی پروتئین دانه کدو با استفاده از پیش­تیمار مایکروویو منجر به تولید هیدرولیزشده­هایی با خواص زیست فعالی، از جمله فعالیت آنتی­اکسیدانی می­شود. استفاده از پیش­تیمار مایکروویو باعث ایجاد تغییراتی در ساختمان 3 بعدی پروتئین­ها می­شود، ساختار 3 بعدی پروتئین را باز کرده و دسترسی آنزیم به پیوندهای پپتیدی را تسریع می­کند. بنابراین، استفاده از پیش­تیمار مایکروویو، روشی مناسب برای صرفه­جویی در زمان و غلظت آنزیم مورد استفاده در هیدرولیز آنزیمی می­باشد. در این پژوهش محلول محتوی کنسانتره پروتئین دانه کدو در معرض انرژی مایکروویو با توان 500-900 وات طی 30-90 ثانیه قرار گرفت و به­عنوان محلول سوبسترا در آزمایشات هیدرولیز آنزیمی استفاده شد. هیدرولیز آنزیمی توسط آنزیم پانکراتین، با غلظت 5/0 تا 5/2 درصد نسبت به سوبسترای پروتئینی در بازه زمانی 20 تا 190 دقیقه، دما و pH اپتیمم پانکراتین، به­منظور تولید هیدرولیز شده­هایی با پتانسیل آنتی­­اکسیدانی انجام شد. قدرت آنتی­اکسیدانی با استفاده از روش­های مهار رادیکال آزاد DPPH، آنتی­اکسیدانی کل (جذب در 695 نانومتر) و فعالیت شلاته­کنندگی آهن، اندازه­گیری شد. بیشترین میزان فعالیت آنتی­اکسیدانی با استفاده از پیش­تیمار مایکروویو در زمان 105 دقیقه و نسبت E/S 5/1 درصد بود و شرایط بهینه ارائه شده توسط نرم­افزار برای دست­یابی بـه بیشینه فعالیت شلاته­کنندگی آهن (5/95%)، مهار رادیکال آزاد DPPH (5/%51) و آنتی­اکسیدانی کل (جذب در 695 نانومتر) (976/0)، زمان 102 دقیقـه و نسبت E/S 5/1 درصد بود که 5/89% با نتایج بدست آمده مطابقت داشت.

 
متن کامل [PDF 1018 kb]   (1234 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: شیمی مواد غذایی
دریافت: 1402/3/28 | پذیرش: 1402/6/11 | انتشار: 1402/8/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.