دوره 21، شماره 148 - ( 1403 )                   جلد 21 شماره 148 صفحات 78-62 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Seifipasha A, Kazemeini H. Investigate the effect of gelatin film containing probiotics of Bifidobacterium bifidum and Lactobacillus rhamnosus on the survival of Staphylococcus aureus and physicochemical properties of rainbow trout fillet. FSCT 2024; 21 (148) :62-78
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-69761-fa.html
سیفی پاشا آناهیتا، کاظمینی حمیدرضا. بررسی اثر فیلم ژلاتینی حاوی پروبیوتیک‌های بیفیدوباکتریوم بیفیدوم و لاکتوباسیلوس رامنسوس بر بقاء باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و خصوصیات فیزیکوشیمیایی فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1403; 21 (148) :62-78

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-69761-fa.html


1- کارشناسی ارشد بهداشت و کنترل کیفی موادغذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل، مازندران، ایران.
2- استادیار گروه بهداشت موادغذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل، مازندران، ایران. ، h.kazemeini@ausmt.ac.ir
چکیده:   (300 مشاهده)
هدف از این مطالعه، بررسی اثر فیلم ژلاتینی حاوی باکتری‌های بیفیدوباکتریوم بیفیدوم و لاکتوباسیلوس رامنسوس بر بقا باکتری استافیلوکوکوس اورئوس تلقیح شده به گوشت ماهی قزل آلای رنگین کمان و همچنین خصوصیات فیزیکوشیمیایی آن به مدت 12 روز در طی نگهداری در دما‌ی یخچال بوده است. استافیلوکوکوس اورئوس با غلظت log cfu/ml 106 به نمونه های ماهی تلقیح، سپس تیمارها(گروه کنترل، نمونه‌های ماهی قزل آلای رنگین کمان بسته‌بندی شده با فیلم ژلاتین، فیلم ژلاتین حاوی هر باکتری پروبیوتیک با غلظت log cfu/ml 109 به طور جدا و فیلم ژلاتین حاوی هردو باکتری تهیه شدند. نمونه‌ها در کیسه‌های پلی‌اتیلنی بسته‌بندی ودر دمای یخچال نگهداری شدند. زنده مانی باکتری‌های پروبیوتیک و شمارش باکتری استافیلوکوکوس اورئوس،pH ، TVB-N، PV و  TBARSمورد ارزیابی قرار گرفت. بر طبق نتایج، زنده­مانی باکتری­های پروبیوتیک در طول مطالعه روندی کاهشی را نشان داد و مشخص شد که زنده‌مانی باکتری بیفیدوباکتریوم بیفیدوم در تیمار فیلم ژلاتین و تیمار فیلم ژلاتین حاوی هر دو باکتری پروبیوتیک در روز آخر به ترتیب log cfu/g 81/6 و log cfu/g 37/5 و زنده­مانی باکتری لاکتوباسیلوس رامنسوس نیز در تیمارهای ذکر شده به ترتیب log cfu/g 43/7 و  log cfu/g 31/6  کاهش یافت. فیلم‌های پروبیوتیک نسبت به گروه شاهد رشد میکروبی فیله‌های ماهی را به خوبی کنترل کردند در حالی‌که تیمار فیلم ژلاتین حاوی هر دو پروبیوتیک کمترین میزان را دارا بود. آزمون‌های شیمیایی نیز دارای روندی افزایشی بوده و تغییرات آن‌ها در تمامی فیله‌های ماهی تیمارشده به صورت معنی‌داری نسبت به گروه تیمار نشده کمتر بود (۰۵/۰>P).  مشخص گردید فیلم‌های ژلاتین حاوی پروبیوتیک به خصوص فیلم‌های ژلاتین حاوی هر دو پروبیوتیک که موفق‌تر عمل کرده بودند، اثر ضدمیکروبی مؤثری علیه باکتری استافیلوکوکوس اورئوس داشته و این پوشش می‌تواند در افزایش عمر ماندگاری ماهی قزل‌آلای رنگین کمان و این دسته از محصولات، موثر باشد.
 
متن کامل [PDF 754 kb]   (170 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: میکروبیولوژی مواد غذایی
دریافت: 1402/3/22 | پذیرش: 1402/11/14 | انتشار: 1403/3/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.