Rahmati M, Jooyandeh H. Evaluation of the effect of edible coating based on Lepidium sativum seed mucilage in combination with Cinnamomum zeylanicum essential oil on increasing the shelf life of strawberries. FSCT 2023; 20 (139) :190-199
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-69723-fa.html
رحمتی جنیدآباد مصطفی، جوینده حسین. ارزیابی اثر پوشش خوراکی مبتنی بر موسیلاژ بذر شاهی در ترکیب با اسانس میخک بر افزایش عمر انبارمانی توتفرنگی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1402; 20 (139) :190-199
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-69723-fa.html
1- استادیار، گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران ، rahmati@asnrukh.ac.ir
2- استاد، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
چکیده: (922 مشاهده)
توتفرنگی میوهای نافرازگرا است، اما سرعت تنفس پس از برداشت بالایی دارد که منجر به فساد سریع آن در دمای اتاق میشود. این مطالعه با هدف ارزیابی کاربرد پوشش زیستتخریبپذیر مبتنی بر موسیلاژ بذر شاهی و اسانس میخک در حفاظت پس از برداشت میوه توتفرنگی در دمای 4 درجه سانتیگراد صورت گرفت. تیمارهای پوششدهی توتفرنگی شامل نمونه کنترل، موسیلاژ بدون اسانس، موسیلاژ حاوی 5/0 درصد اسانس، موسیلاژ حاوی 75/0 درصد اسانس و موسیلاژ حاوی 1 درصد اسانس بودند. ویژگیهای فیزیکوشیمیایی (مواد جامد محلول، pH، اسیدیته، سفتی)، میکروبی (کپک و مخمر) و حسی (رنگ، بو، بافت و پذیرش کلی) میوهها در روزهای 1، 4، 7 و 10 نگهداری بررسی گردید. تیمارهای حاوی اسانس بر کیفیت پس از برداشت توتفرنگی تأثیر مثبت نشان دادند. اگرچه افزایش زمان نگهداری سبب کاهش کیفیت نمونهها شد، اما در مقایسه با نمونه کنترل، پوشش موسیلاژ حاوی 1 درصد اسانس سبب جلوگیری از تغییرات شدید اسیدیته، pH، سفتی، تعداد قارچها و ویژگیهای حسی نمونهها طی دوره نگهداری شد و بعنوان بهترین تیمار انتخاب گردید. بطورکلی، نمونههای پوشش داده شده با موسیلاژ بذر شاهی حاوی اسانس میخک به دلیل بار میکروبی پایین و حفظ بافت و ترکیبات مولد عطر و طعم، بالاترین پذیرش کلی را نسبت به نمونه کنترل نشان دادند. بنابراین، پوشش خوراکی مبتنی بر موسیلاژ بذر شاهی و اسانس میخک میتواند جهت افزایش عمر نگهداری سایر محصولات غذایی استفاده گردد.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
اسانس ها و عصاره ها دریافت: 1402/3/20 | پذیرش: 1402/4/20 | انتشار: 1402/6/10