دوره 14، شماره 66 - ( 1396 )                   جلد 14 شماره 66 صفحات 105-115 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

حسینی سید سعید، خدائیان فرامرز، اسمی سهیلا. اثر نانورس روی ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی و ممانعت‌کنندگی فیلم‌های بیوپلیمر کفیران. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1396; 14 (66) :115-105

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-6898-fa.html


1- دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران.
2- دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران.
3- دانش‌آموخته کارشناسی ارشد صنایع غذایی، گروه علوم و تکنولوژی غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد واحد ورامین پیشوا
چکیده:   (3341 مشاهده)
چکیده فیلم­ها و پوشش­های زیست تخریب­پذیر جهت ارتقاء سطح کیفی و افزایش ماندگاری محصولات غذایی، در صنعت استفاده می­شوند. در پژوهش حاضر، خصوصیات فیزیکوشیمیایی و ممانعت­کنندگی فیلم­های نانوبیوپلیمری کفیران- مونت موریلونیت (مونت موریلونیت: 5 ،3 ،1 ،0 درصد وزنی/وزنی) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد، نانورس سبب افزیش ضخامت، پارامتر رنگ سنجی زرد-آبی (b) و تغییر رنگ کلی (ΔE) شده، در حالی که محتوای رطوبت، جذب آب، حلالیت، نفوذپذیری به بخار آب و پارامتر رنگ سنجی قرمز-سبز (a) و اندیس سفیدی (WI) آن­ها را کاهش می­دهد. همچنین این نانوذرات تاثیر معناداری روی شفافیت و روشنایی (L) فیلم­ها ندارند. بررسی خصوصیات مکانیکی نشان داد، نانورس سبب افزایش استحکام کششی فیلم­ها می­شود در حالی که تاثیر آن روی کشش در نقطه شکست آن­ها در غلظت­های مختلف متفاوت است به­ طوریکه تا غلظت 3 درصد نانورس فاکتور مذکور افزایش و در غلظت­های بالاتر (5 درصد) کاهش می­یابد.
متن کامل [PDF 502 kb]   (1790 دریافت)    

دریافت: 1395/2/7 | پذیرش: 1395/7/7 | انتشار: 1396/5/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.