دوره 20، شماره 140 - ( 1402 )                   جلد 20 شماره 140 صفحات 51-28 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

SINGH R. Pulses: Nutritional or Anti-nutritional? A review on Bioactive Components and Digestibility. FSCT 2023; 20 (140) :28-51
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-68840-fa.html
Vijaya Puja santhi، Singh Rattandeep. حبوبات: مغذی یا ضد تغذیه؟ مروری بر اجزای زیست فعال و قابلیت هضم. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1402; 20 (140) :28-51

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-68840-fa.html


1- دانشکده مهندسی زیستی و علوم زیستی، دانشگاه حرفه ای دوست داشتنی، فاگورا 144401، هند. ، rattan.19383@lpu.co.in
2- دانشکده مهندسی زیستی و علوم زیستی، دانشگاه حرفه ای دوست داشتنی، فاگورا 144401، هند.
چکیده:   (1544 مشاهده)
حبوبات اجزای غذایی ثابتی را برای اکثر جمعیت در سراسر جهان تشکیل می دهند. افراد مختلف حبوبات را به روش‌های مختلفی مانند نپخته، خیس‌شده و پخته یا فقط بدون خیساندن پخته مصرف می‌کنند. تمام این تکنیک های پردازش منجر به تغییر در ارزش غذایی حبوبات می شود. مطالعات همچنین گزارش کرده اند که حبوبات علاوه بر اجزای غذایی مانند پروتئین ها، کربوهیدرات ها و چربی ها، حاوی اجزای ضد تغذیه ای مانند لکتین، تانن و پلی فنول هستند که به شدت در هضم حبوبات در روده انسان اختلال ایجاد می کنند. از این رو در مطالعه حاضر یک بررسی جامع برای ارزیابی جنبه‌های تغذیه‌ای و ضدتغذیه‌ای حبوبات و تأثیر روش‌های فرآوری بر پروتئین آزمایشگاهی و قابلیت هضم نشاسته حبوبات در حال تدوین است. 
واژه‌های کلیدی: Digestibility، Nutrition، Cooking، Soaking، Lectins، Polyphenols
متن کامل [PDF 620 kb]   (969 دریافت)    
نوع مقاله: مروری سیستماتیک | موضوع مقاله: تکنولوژی غلات و فرآورده ها
دریافت: 1402/2/12 | پذیرش: 1402/6/27 | انتشار: 1402/7/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.