دوره 20، شماره 141 - ( 1402 )                   جلد 20 شماره 141 صفحات 173-157 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rashidi S, ariaii P, Esmaeili M, Bagheri R. Evaluating the properties of peptides obtained from the enzymatic hydrolysis of clover sprouts and investigating the characteristics of nanoliposomes carrying them. FSCT 2023; 20 (141) :157-173
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-68101-fa.html
رشیدی سمین، آریایی پیمان، اسماعیلی مهرو، باقری رویا. ارزیابی خواص پپتیدهای حاصل از هیدرولیز آنزیمی جوانه شبدر و بررسی ویژگیهای نانولیپوزوم های حامل آنها. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1402; 20 (141) :157-173

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-68101-fa.html


1- 1) گروه علوم و صنایع غذایی، واحد آیت ا... آملی، دانشگاه آزاد اسلامی،آمل، ایران
2- 1) گروه علوم و صنایع غذایی، واحد آیت ا... آملی، دانشگاه آزاد اسلامی،آمل، ایران ، p.aryaye@yahoo.com
چکیده:   (596 مشاهده)
هیدرولیز آنزیمی یکی از روش­های مورد استفاده برای بهبود ویژگی­های کاربردی و تغذیه­ای پروتئین­های غذایی است. با توجه به تأثیری که پروتئین­های هیدرولیز شده بر خواص عملکردی و سلامت بخشی مواد غذایی دارند، در این پژوهش با استفاده از آنزیم­های پروتامکس و برومالین پروتئین به دست آمده از جوانه شبدر هیدرولیز و تأثیر این فرایند بر خواص آنتی اکسیدانی (مهارکنندگی رادیکال­های آزاد DPPH و ABTS) و ویژگی­های عملکردی (حلالیت، کف کنندگی و امولسیون) آن­ها بررسی شد. سپس پروتئین هیدرولیز شده توسط نانولیپوزوم ریز پوشانی و ویژگی­های آن بررسی شد. با توجه به نتایج، مجموع اسیدهای آمینه آبگریز و آروماتیک برای آنزیم پروتامکس و برومالین به ترتیب 41/40 و 91/37، 35/12 و 46/11 بوده است. همچنین از میان آنزیم­ها، آنزیم پروتامکس توانست پروتئین هیدرولیزی با درجه هیدرولیزاسیون، محتوای پروتئینی، خاصیت آنتی اکسیدانی و عملکردی بالاتری تولید کند و افزایش زمان هیدرولیز تاثیر مثبتی بر روی ویژگی­های مذکور داشت. بنابر این پروتئین هیدرولیز شده توسط آنزیم پروتامکس و زمان 60 دقیقه توسط نانولیپوزوم ریز پوشانی شد، نتایج مربوط به اندازه ذرات های حامل پپتیدها برابر با 37/3±64/93 نانومتر، پتانسیل زتا برابر با 38/1±42/8- میلی­ولت و راندمان ریزپوشانی برابر با 37/2±73/68 درصد بوده است. نتایج تحقیق حاضر نشان داد استفاده از نانو پروتئین، می­تواند رویکردی مفید در جهت کاربرد مستقیم پپتیدهای جوانه شبدر با قابلیت آنتی اکسیدانی در فراورده­های غذایی باشد.
 
متن کامل [PDF 634 kb]   (868 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: ترکیبات زیست فعال
دریافت: 1401/12/25 | پذیرش: 1402/6/5 | انتشار: 1402/8/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.