pajohi alamoti M, Bazargani-Gilani B, Izadi F. Effects of Poly Lactic Acid Film Containing Sumac Fruit Extract and Copper Oxide Nanoparticles on Shelf Life Enhancement of Minced Beef. FSCT 2023; 20 (137) :100-110
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-67344-fa.html
پژوهی الموتی محمدرضا، بازرگانی گیلانی بهناز، ایزدی فرزانه. تاثیر فیلم پلی لاکتیک اسید حاوی عصاره میوه سماق و نانوذرات مس بر افزایش ماندگاری گوشت چرخ شده گوساله. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1402; 20 (137) :100-110
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-67344-fa.html
1- گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی دانشگاه بوعلی سینا همدان
2- گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی دانشگاه بوعلی سینا همدان ، behnazbazargani90@gmail.com
چکیده: (1009 مشاهده)
افزایش ماندگاری گوشت قرمز بدلیل ماهیت فسادپذیر آن و تمایل مصرف کنندگان به استفاده از محصولات غذایی فاقد نگهدارنده از اهمیت بالایی برخوردار است. این مطالعه با هدف بررسی اثر ضدمیکروبی و آنتی اکسیدانی فیلم پلیلاکتیک اسید (PLA) حاوی غلظتهای مختلف عصاره اتانولی سماق (SE 1 و 3 %) و نانو ذرات اکسید مس (CuO-NPs 1 و 2%)، در افزایش ماندگاری گوشت چرخ شده گوساله طی مدت نگهداری در شرایط سرد صورت پذیرفت. نمونه ها در دمای1± 4 درجه سانتیگراد به مدت 12 روز ذخیره شدند و در روزهای 0، 1، 3، 6، 9 و 12 مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج این مطالعه نشان داد که جمعیت کلی باکتریهای هوازی، سرماگراها و انتروباکتریاسه در نمونههای بستهبندی شده با فیلمهای حاوی عصاره سماق و نانوذارت مس در مدت نگهداری، به صورت معنیداری (05/0>P) نسبت به گروه کنترل کمتر بود. مقادیر کل بازهای نیتروژنی فرار (TVB-N) و pH در نمونههای کنترل بالاتر از نمونههای بستهبندی شده حاوی ترکیبات مورد مطالعه بود. تیمارهای ترکیبی حاوی عصاره سماق و نانوذرات اکسید مس بالاترین کارایی را در افزایش ماندگاری گوشت چرخ شده در طول دوره نگهداری بصورت وابسته به دوز از خود نشان دادند. بر اساس نتایج به دست آمده می توان نتیجه گرفت که استفاده از فیلم زیست تخریب پذیر پلیلاکتیک اسید حاوی مخلوط عصاره اتانولی سماق و نانو ذرات اکسید مس در افزایش مدت زمان ماندگاری گوشت چرخ شده گوساله در طی 12 روز نگهداری در دمای یخچال موثر بوده است.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
میکروبیولوژی مواد غذایی دریافت: 1401/11/17 | پذیرش: 1402/2/29 | انتشار: 1402/4/10