دوره 20، شماره 137 - ( 1402 )                   جلد 20 شماره 137 صفحات 110-100 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

pajohi alamoti M, Bazargani-Gilani B, Izadi F. Effects of Poly Lactic Acid Film Containing Sumac Fruit Extract and Copper Oxide Nanoparticles on Shelf Life Enhancement of Minced Beef. FSCT 2023; 20 (137) :100-110
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-67344-fa.html
پژوهی الموتی محمدرضا، بازرگانی گیلانی بهناز، ایزدی فرزانه. تاثیر فیلم پلی لاکتیک اسید حاوی عصاره میوه سماق و نانوذرات مس بر افزایش ماندگاری گوشت چرخ شده گوساله. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1402; 20 (137) :100-110

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-67344-fa.html


1- گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی دانشگاه بوعلی سینا همدان
2- گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی دانشگاه بوعلی سینا همدان ، behnazbazargani90@gmail.com
چکیده:   (1009 مشاهده)
افزایش ماندگاری گوشت قرمز بدلیل ماهیت فسادپذیر آن و تمایل مصرف کنندگان به استفاده از محصولات غذایی فاقد نگهدارنده از اهمیت بالایی برخوردار است. این مطالعه با هدف بررسی اثر ضدمیکروبی و آنتی اکسیدانی فیلم پلی­لاکتیک اسید (PLA) حاوی غلظت­های مختلف عصاره اتانولی سماق (SE 1 و 3 %) و نانو ذرات اکسید مس (CuO-NPs 1 و 2%)، در افزایش ماندگاری گوشت چرخ شده گوساله طی مدت نگهداری در شرایط سرد صورت پذیرفت. نمونه ها در دمای1± 4 درجه سانتیگراد به مدت 12 روز ذخیره شدند و در روزهای 0، 1، 3، 6، 9 و 12 مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج این مطالعه نشان داد که جمعیت کلی باکتری­­های هوازی، سرماگراها و انتروباکتریاسه در نمونه­های بسته­بندی شده با فیلم­های حاوی عصاره سماق و نانوذارت مس در مدت نگهداری، به صورت معنی­داری (05/0>P) نسبت به گروه کنترل کمتر بود. مقادیر کل بازهای نیتروژنی فرار (TVB-N) و  pH در نمونه­های کنترل بالاتر از نمونه­های بسته­بندی شده حاوی ترکیبات مورد مطالعه بود. تیمارهای ترکیبی حاوی عصاره سماق و نانوذرات اکسید مس بالاترین کارایی را در افزایش ماندگاری گوشت چرخ شده در طول دوره نگهداری بصورت وابسته به دوز از خود نشان دادند. بر اساس نتایج به دست آمده می توان نتیجه گرفت که استفاده از فیلم­ زیست تخریب پذیر پلی­لاکتیک اسید حاوی مخلوط عصاره اتانولی سماق و نانو ذرات اکسید مس در افزایش مدت زمان ماندگاری گوشت چرخ شده گوساله در طی 12 روز نگهداری در دمای یخچال موثر بوده است.
 
متن کامل [PDF 892 kb]   (963 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: میکروبیولوژی مواد غذایی
دریافت: 1401/11/17 | پذیرش: 1402/2/29 | انتشار: 1402/4/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.