Ashrafi Yorghanlu R, pirouzifard M, Hemmati H. Investigating the Functional, Mechanical and Structural Characteristics of Soy Protein Isolate Biodegradable Film Containing Nanoclay (Montmorillonite) and Salvia officinalis Essential oil. FSCT 2024; 21 (146) :93-105
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-67084-fa.html
اشرفی یورقانلو رقیه، پیروزی فرد مهلا، همتی هاله. بررسی ویژگیهای عملکردی، مکانیکی و ساختاری فیلم زیست تخریب پذیر ایزوله پروتئین سویا حاوی نانورس (مونت موریلونیت) و اسانس مریم گلی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1403; 21 (146) :93-105
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-67084-fa.html
1- دانشیار، گروه مهندسی کشاورزی، دانشگاه فنی و حرفه ای، تهران، ایران ، r.ashrafi1@yahoo.com
2- کارشناسی ارشد، گروه مهندسی کشاورزی، دانشگاه فنی و حرفه ای، تهران، ایران
3- کارشناسی ارشد، گروه مهندسی کشاورزی، دانشگاه فنی و حرفه ای، تهران، ایران.
چکیده: (773 مشاهده)
در این پژوهش فیلم های تولیدی بر پایه پروتئین سویا با دو متغیر نانورس در سه سطح (0، 0/5 و 1%) و اسانس مریم گلی در سه سطح مختلف (ppm 500، 250 و 0) تولید شده و تاثیر این دو متغیر بر خصوصیات عملکردی و مکانیکی و ساختاری فیلم های زیست تخریب پذیر تولیدی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که با افزودن درصدهای مختلف از نانورس بر بستر فیلم پروتئین سویا، محتوای رطوبتی، میزان حلالیت، نفوذپذیری نسبت به بخارآب و شفافیت نمونه ها نسبت به نمونه شاهد به طور معنی داری کاهش یافت. این کاهش در شاخص ها با افزایش غلظت به کار رفته از اسانس مریم گلی مشهودتر بود. به طوریکه در بین نمونه های تولیدی، فیلم حاوی 1% نانورس و ppm 500 اسانس مریم گلی، دارای تراوایی نسبت به بخارآب معادل g/m.s.pa 10-11× 32/02 بود. همچنین افزودن نانورس و اسانس مریم گلی سبب افزایش معنی داری در محتوای آنتی اکسیدانی نمونه ها شد و نمونه محتوی 1% نانورس و ppm 500 اسانس مریم گلی با 32/88% بیشترین محتوای آنتی اکسیدانی را داشت. بررسی نتایج طیف سنجی و ریزساختاری فیلم های بدست آمده نیز بیانگر تعامل مناسب بین نانوذره و اسانس با بستر پروتئین سویا و ایجاد پیوندهای قوی و جدید می باشد. نتایج بدست آمده نشان داد که افزودن نانورس و اسانس مریم گلی می تواند اثرات مثبتی بر خصوصیات فیزیکی و ساختاری فیلم ایزوله پروتئین سویا داشته باشد.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
بسته بندی و انواع پوشش های در صنایع غذایی دریافت: 1401/11/6 | پذیرش: 1402/11/14 | انتشار: 1403/1/1