دوره 21، شماره 146 - ( 1403 )                   جلد 21 شماره 146 صفحات 105-93 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ashrafi Yorghanlu R, pirouzifard M, Hemmati H. Investigating the Functional, Mechanical and Structural Characteristics of Soy Protein Isolate Biodegradable Film Containing Nanoclay (Montmorillonite) and Salvia officinalis Essential oil. FSCT 2024; 21 (146) :93-105
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-67084-fa.html
اشرفی یورقانلو رقیه، پیروزی فرد مهلا، همتی هاله. بررسی ویژگی‌های عملکردی، مکانیکی و ساختاری فیلم زیست‌ تخریب‌ پذیر ایزوله پروتئین سویا حاوی نانورس (مونت موریلونیت) و اسانس مریم ‌گلی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1403; 21 (146) :93-105

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-67084-fa.html


1- دانشیار، گروه مهندسی کشاورزی، دانشگاه فنی و حرفه ‌ای، تهران، ایران ، r.ashrafi1@yahoo.com
2- کارشناسی ارشد، گروه مهندسی کشاورزی، دانشگاه فنی و حرفه‌ ای، تهران، ایران
3- کارشناسی ارشد، گروه مهندسی کشاورزی، دانشگاه فنی و حرفه‌ ای، تهران، ایران.
چکیده:   (773 مشاهده)
در این پژوهش فیلم ‏های تولیدی بر پایه پروتئین سویا با دو متغیر نانورس در سه سطح (0، 0/5 و 1%) و اسانس مریم‏ گلی در سه سطح مختلف (ppm 500، 250 و 0) تولید شده و تاثیر این دو متغیر بر خصوصیات عملکردی و مکانیکی و ساختاری فیلم ‏های زیست‏ تخریب‏ پذیر تولیدی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که با افزودن درصدهای مختلف از نانورس بر بستر فیلم پروتئین سویا، محتوای رطوبتی، میزان حلالیت، نفوذپذیری نسبت به بخارآب و شفافیت نمونه ‏ها نسبت به نمونه شاهد به طور معنی ‏داری کاهش یافت. این کاهش در شاخص ‏ها با افزایش غلظت به کار رفته از اسانس مریم‏ گلی مشهودتر بود. به طوریکه در بین نمونه ‏های تولیدی، فیلم حاوی 1% نانورس و ppm 500 اسانس مریم‏ گلی، دارای تراوایی نسبت به بخارآب معادل g/m.s.pa 10-11× 32/02 بود. همچنین افزودن نانورس و اسانس مریم‏ گلی سبب افزایش معنی‏ داری در محتوای آنتی ‏اکسیدانی نمونه ‏ها شد و نمونه محتوی 1% نانورس و ppm 500 اسانس مریم ‏گلی با 32/88% بیشترین محتوای آنتی ‏اکسیدانی را داشت. بررسی نتایج طیف‏ سنجی و ریزساختاری فیلم ‏های بدست آمده نیز بیانگر تعامل مناسب بین نانوذره و اسانس با بستر پروتئین سویا و ایجاد پیوندهای قوی و جدید می ‏باشد. نتایج بدست آمده نشان داد که افزودن نانورس و اسانس مریم‏ گلی می ‏تواند اثرات مثبتی بر خصوصیات فیزیکی و ساختاری فیلم ایزوله پروتئین سویا داشته باشد.


 
متن کامل [PDF 952 kb]   (853 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: بسته بندی و انواع پوشش های در صنایع غذایی
دریافت: 1401/11/6 | پذیرش: 1402/11/14 | انتشار: 1403/1/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.