محمدی سویل، اهری حامد، یوسفی سیده شیما. سنتز سبز نانوکامپوزیت سهجزئی «Ag/AgCl/TiO2» با استفاده از گیاه آویشن شیرازی (Zataria Multiflora). مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1402; 20 (141) :94-112
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-66936-fa.html
1- گروه صنایع غذایی و تکنولوژی، واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
2- گروه صنایع غذایی و تکنولوژی، واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ، dr.h.ahari@gmail.com
چکیده: (1200 مشاهده)
شیمی سبز به دلیل مشارکت در سنتزهای غیرمعمول نانوذرات فلزی از عصاره های گیاهی، که دارای پتانسیل ضد میکروبی هستند، نقش مهمی دارد. بنابراین سنتز سبز نانوذرات از عصارههای گیاهی راهی مناسب جهت تولید نانو ذرات میباشد. بنابراین، هدف این پژوهش، سنتز سبزنانو کامپوزیت Ag/AgCl/TiO2 با استفاده از عصاره آویشن شیرازی، ارزیابی اندازه و مورفولوژی نانو ذرات تولید شده بود. به این منظور ابتدا به سنتز و مشخصهیابی نانوکامپوزیت سهجزئی Ag/AgCl/TiO2 با استفاده از گیاه آویشن شیرازی به کمک تکنیکهای دستگاههای UV-Vis، XRD، TEM، FTIR پرداخته شد. سپس ویژگی نانوکامپوزیت ها بررسی شد. نتایج نشان داد که بیشترین قطر هاله عدم رشد در تمامی باکتریهای مورد بررسی در نانو کامپوزیت حاوی 50 درصد کلر و در نانو کامپوزیت حاوی 5 درصد (Ag/TiO2mol) مشاهده می شود. قطر هاله عدم رشد با افزایش غلظت از 5/0 به 3 درصد در فیلم حاوی نانو ذرات TiO2/Ag/AgCl در تمام میکروارگانیسمهای مورد بررسی افزایش یافت. همچنین تصاویر TEM بارگذاری یکنواخت نانوذرات Ag/AgCl را روی سطح TiO2 نشان داد. به طور کلی نتایج به دست آمده بیانگر این حقیقت است که عصاره آویشن در کنار نانوکامپوزیت های نقره و تیتانیوم دی اکسید، پتانسیل بالایی در تولید نانوذرات با خلوص بالا و در اندازه های نانومتری و با ویژگی های ضدمیکروبی و کاربرد در صنایع غذایی به عنوان پوشش و فیلم دارد.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
ترکیبات زیست فعال دریافت: 1401/10/30 | پذیرش: 1402/5/21 | انتشار: 1402/8/1