Esmaeili Kharyeki M, Hoseyni S M. The effect of microwave pretreatment on degree of hydrolysis and antioxidant activity of Beluga (Huso huso) viscera protein hydrolysate. FSCT 2023; 19 (133) :155-165
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-66164-fa.html
اسمعیلی خاریکی مینا، حسینی سیده محدثه. تاثیر پیشتیمار مایکروویو بر درجه هیدرولیز و فعالیت آنتیاکسیدانی پروتئین هیدرولیز شده اندرونه فیلماهی (Huso huso). مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (133) :155-165
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-66164-fa.html
1- گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری،ساری ایران. ، mina.smaily@gmail.com
2- گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران.
چکیده: (1233 مشاهده)
هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر پیشتیمار مایکروویو بر درجه هیدرولیز و فعالیت آنتی اکسیدانی پروتئین هیدرولیز شده اندرونه فیل ماهی (Huso huso) بود. بدین منظور، اندرونه ماهی با دو شرایط شامل بدون تیمار با مایکرویو و یا پس از ده دقیقه تیمار با مایکروویو (فرکانس 2450 هرتز و دمای 90 درجه سانتیگراد)، توسط آنزیم آلکالاز با غلظت 2 درصد، دمای 55 درجه سانتیگراد و pH8 هیدرولیز گردید و سپس درجه هیدرولیز و فعالیت آنتیاکسیدانی نمونههای تولید شده مورد ارزیابی قرار گرفت. بر اساس نتایج بهدست آمده، درجه هیدرولیز تیمار تحت مایکروویو نسبت به نمونه بدون تیمار به صورت معناداری بالاتر بود (05/0p<). همچنین نمونه تولید شده تحت تیمار با مایکروویو فعالیت آنتیاکسیدانی (توانایی مهار رادیکالهای DPPH و ABTS و قدرت کاهندگی یون آهن) بالاتری نسبت به تیمار کنترل نشان داد (05/0p<). مقادیر IC50 این تیمار در مهار رادیکالهای DPPH و ABTS به ترتیب 25/1 میلیگرم بر میلیلیتر و63/1 میلیگرم بر میلیلیتر بدست آمد که کمتر از تیمار کنترل بوده است (05/0p<). همچنین در هر دو نمونه با افزایش غلظت، فعالیت آنتیاکسیدانی به صورت معناداری افزایش پیدا کرد (05/0p< ). در مجموع میتوان بیان نمود که پیشتیمار مایکروویو به مدت 10 دقیقه در دمای 90 درجه سانتیگراد اثر مطلوبی بر خصوصیات پروتئین هیدرولیز شده اندرونه فیل ماهی داشته که میتواند بیانگر قابلت کاربرد این فنآوری در فرآیند تولید پروتئین هیدرولیز شده ماهی باشد.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
تکنولوژی شیلات و فرآورده ها دریافت: 1401/9/26 | پذیرش: 1401/11/13 | انتشار: 1401/12/10