Effect of edible and nano biocompatibility coating on quality property of golden delicious apple during different storage conditions
Movahednejad, M. H. 1, Khoshtaghaza, M. H. 2 , Zohouriyan Mehr, M. J. 3, Minaee, S. 2,. FSCT 2014; 11 (45) :13-24
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-6565-fa.html
تأثیر پوششهای خوراکی و نانو زیست سازگار بر خواص کیفی سیب گلدن دلیشز در طی شرایط مختلف انبارداری محمد هادی موحدنژاد1، محمد هادی خوش تقاضا2 ، محمد جلال الدین ظهوریان مهر3 ، سعید مینایی2. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1393; 11 (45) :13-24
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-6565-fa.html
چکیده: (5137 مشاهده)
چکیده به منظور جلوگیری از ضایعات پس از برداشت سیب گلدن دلیشز سه پوشش نانو کامپوزیت زیستی، فیلم خوراکی کیتوسان و واکس گیاهی کارنوبا استفاده شد. در آزمایشات انجام شده تأثیر این سه پوشش در مقایسه با سیب بدون پوشش بر روی خواص فیزیکی و کیفی سیب در طی دوره انبار مورد بررسی قرار گرفت. خواص مورد بررسی شامل pH، میزان مواد جامد محلول(TSS)، شدت رنگ (ضرایب *a، *b، *L و E) و چگالی بودند. روند تغییرات خواص کیفی سیب در طی 6 ماه و در دو وضعیت سردخانهای (با دمای ºC2 و رطوبت نسبی 95%) و محیطی (با دمای میانگین ºC 20 و رطوبت نسبی 45%) مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج نشان داد که برای تمام پوشش ها، pH، بریکس و شدت رنگ a روندی صعودی و پارامترهای L و چگالی روندی نزولی در محیط داشت. شدت رنگ محیطی در سیب بدون پوشش بیشترین افت و در واکس دارای کمترین افت را نشان داد. در مقابل تغییرات شدت رنگ سردخانهای در نمونه نانو کامپوزیت و کیتوسان کمترین بود. شدت نزول چگالی نیز در نمونه واکس دار کمتر بود. میزان بریکس نیز در نمونه نانو کامپوزیت در شرایط سردخانه کمترین تغییرات را داشت.
دریافت: 1389/3/25 | پذیرش: 1389/10/25 | انتشار: 1393/3/11